Helikopterle gelip, meydan okudu: Beni öldürmeden...

Helikopterle gelip, meydan okudu: Beni öldürmeden...
Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde galip çıkan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bir fabrikaya helikopterle geldi. Lukaşenko, seçim sonuçlarına itiraz eden protestoculara ve Avrupa'ya "Beni öldürmeden yeni seçim olmaz" diyerek meydan okudu.

Helikopterle gelip meydan okudu

26 yıldır Belarus'u yöneten Aleksandr Lukaşenko, geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerden de galip ayrıldı. Ancak, seçim gecesi ortaya atılan 'şaibe' iddiası ve muhalefetin itirazlarıyla başkent Minsk'te başlayan protestolar, kısa sürede ülke geneline yayıldı.

Avrupa'dan muhalefeti destekler yönde açıklamalar gelirken, Lukaşenko ellerinde istihbari bilgi olduğunu, bazı ülkelerin protestocuları arayarak yönlendirdiğini iddia etti.

Protestocuların ortasında Minsk'teki ordu da dahil birçok nakliye aracı üreten fabrikanın grev yapan işçilerinin yanına helikopterle giden Lukaşenko, burada işçilerle yüz yüze konuştu.

İşçilerin kalbini ve desteğini kazanmaya giden Lukaşenko, işçilerin protestosuyla karşılaştı. Ancak, inatçı başkan ısrarla orayı terk etmedi ve konuşmaya çalıştı. Lukaşenko kendisine doğru bağıranlara, sakin bir şekilde, "Teşekkür ederim. Biraz daha bağırabilirsiniz" dedi.

KESİN BİR DİLLE REDDETTİ

Lukaşenko, muhalefetin yeni bir seçim yapma çağrılarını kesin bir dille reddetti ve hayatta olduğu sürece seçimi 'sonuçlanmış' kabul edeceğini söyledi.

Lukaşenko, "Seçimimizi yaptık. Beni öldürmedikçe başka seçim olmayacak" dedi.

Bu açıklamanın ardından kalabalığın öfkesi artınca, Lukaşenko ziyaretini kısa keserek fabrikadan ayrıldı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar