Bakan Nebati’den hayali öngörü: Enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz!

Bakan Nebati’den hayali öngörü: Enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz!
Bakan Nureddin Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Geleneksel İftar Programı'nda konuştu. Nebati, Aralık ayından itibaren nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz" dedi.

''ENFLASYONUN NASIL DÜŞTÜĞÜNÜ HEP BERABER GÖRECEĞİZ!''

Uzun bir süre evlere kapanmamıza neden olan pandemi döneminde, Türkiye’nin her türlü zorlukla mücadele ettiğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Bakan Nebati, “Türkiye 2020 yılında 1,8’lik büyüme ile dünyadan pozitif olarak ayrışan ülkelerden birisi oldu. 2021’de ise yüzde 11 büyüyen, kapasite kullanım oranları ise yüzde 80’e gelen, ihracatını 125 milyar dolara çıkarmış bir ülke oldu. Ticaretimiz ise daha iyi oldu ve kur ataklarına rağmen yolumuza devam ettik" dedi.

‘BİZ DE BU ÜLKEDE YAŞIYORUZ’

Pazardaki fiyatları bildiklerini dile getiren Nebati, "Bu ülkede yaşıyoruz. Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse de minibüse de biniyoruz hiç merak etmeyin. Bu dünyadan kopuk yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, iş dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Nebati, enflasyona ilişkin de "Enflasyon yavaş yavaş yoluna giriyor. Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak" değerlendirmesinde bulundu.(DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar