Galeria Sitesi’ndeki kurtarılan kedi sayısı 13'e ulaştı!

Galeria Sitesi’ndeki kurtarılan kedi sayısı 13'e ulaştı!
Diyarbakır’da İçerisinde hayvanlar varken yıkımı başlanan, tepkiler üzerine yıkımı durdurulan Galeria Sitesi’nde kurtarılan kedi sayısı 13’e yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören ve yıkımına ara verilen Galeria İş Merkezi ile üstündeki sitede kurtarılan kedi sayısı 13''e yükseldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla kentte merkez Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı 35 yapının yıkımı için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda merkez Yenişehir ilçesinde ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından 22 Şubat''ta başlayan yıkıma, içeride kedilerin olduğunun tespit edilmesi üzerine ara verilerek hayvanları kurtarma çalışması başlatıldı.

Çalışmalar sonucu kurtarılan 13 kedinin ilk muayeneleri Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı veteriner hekimlerince yapıldı. Daha sonra kediler sahiplerine teslim edildi. Bina sakinleri ile yapılan görüşmelerde ve yapılan detaylı arama kurtarma çalışmalarında sitede kedi kalmadığı netlik kazandı. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar