‘Hayvan Çiftliği’nden bir ‘Aile Filmi’ uyarlaması geliyor!

‘Hayvan Çiftliği’nden bir ‘Aile Filmi’ uyarlaması geliyor!
George Orwell’in öyküsünden uyarlanan Hayvan Çiftliği kitabı bir aile filmine çeviren Andy Serkis, animasyon hakkında konuştu.

Hayvan Çiftliği animasyonu bir aile filmi olarak tasarlandı. Yönetmen koltuğunda Gollum rolüyle hafızalara kazınan Andy Serkis’in yer aldığı yeni macera 2024 yılında gösterime girmeye hazırlanıyor. Andy Serkis dijital dünyaya karakterline hayat vermeye alışkın olabilir, ancak bu kez George Orwell’in Hayvan Çiftliği eserinin uzun metrajlı bir uyarlamasını yönetirken tamamen farklı bir deneyim yaşıyor.

Orwell’in 1945’te kaleme aldığı bu siyasi hicve aşina olmayanlar için hikâye, “eşit, özgür ve mutlu olabilecekleri bir toplum yaratma umuduyla insan sahiplerine karşı isyan eden bir grup çiftlik hayvanını” anlatıyor. Kitap Time Dergisi tarafından 1923-2005 yılları arasında İngilizce yayınlanan en iyi 100 romandan biri olarak gösterilmiş ve Orwell’e Retrospektif Hugo Ödülü’nü kazandırmıştır. Kitap bugün bile birçok okulda okutulmakta ve endişe verici bir şekilde güncelliğini korumaktadır.

Peri masalının bir film uyarlaması alacağı ilk olarak 2018’de duyurulmuş ancak çalışmalara ise geçen yıl bu zamanlarda başlanmıştı. Andy Serkis, konuk oyuncu rolüyle övgüler aldığı Andor’un ilk sezonu amacıyla Star Wars Celebration Europe 2023 etkinliğine katıldı ve gelen soruları cevapladı. Collider tarafından gelen bir soruyu cevaplandıran oyuncu ve yönetmen, uyarlamada işlerin ne durumda olduğunu anlattı.

“Açıkçası, George Orwell’in peri masalının bilindiği ve kitapta yazıldığı şekliyle çağdaş bir yeniden anlatımı. Mutlak gücün mutlak şekilde yozlaştırdığına dair mükemmel bir alegori ve ne yazık ki sonsuza dek güncelliğini koruyacak. Ama aynı zamanda, bizim yinelememizde, çok fazla mizah da var. Hiciv komik ve bu bir aile filmi. Herkes için. Yani içinde pek çok katman var ve her yaş için mizah var. Gelecek yıl bu zamanlarda gösterime girecek.”

İlk başta Netflix’te yayınlanacağı söylese de daha sonrasında beyaz perdeye geleceği belirtilen yapımın şu an için nasıl çıkış yapacağı kesinleşmiş değil. Ayrıca seslendirme kadrosunda kesinleşen tek isim Benjamin rolüyle Serkis’in bizzat kendisi gözüküyor. Nicholas Stoller ve Rupert Wyatt tarafından senaryosu kaleme alınan yapımın yapımcıları arasında ise Serkis’le birlikte Jonathan Cavendish, Adam Nagle, Dave Rosenbaum, Marc Salouze ve Catherine Slater yer alıyor.

Serkis’in dediği doğru çıkarsa Hayvan Çiftliği, Nisan 2024’te gösterimde olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar