Hava taşımacılığında yeni dönem başladı: Bagajlarla birlikte artık yolcular da tartılacak!

Hava taşımacılığında yeni dönem başladı: Bagajlarla birlikte artık yolcular da tartılacak!
İskandinav havayolu şirketi Finnair, bu yılın sonlarına doğru başlayacak olan alışılmadık bir uygulamanın duyurusunu yaptı. Havayolu şirketi, 'yolcu tartma' uygulamasını başlatmaya hazırlanıyor. Bu uygulama başlangıçta gönüllü olacak.

Havayolu şirketi Finnair, uçaklarına binmeden önce yolcuları tartacağını duyurdu.

Havayolu sözcüsü Kaisa Tikkanen, yaptığı açıklamada, "Bu hafta Pazartesi günü Helsinki Havalimanı'nda başlayan ölçümlerde şimdiye kadar 500'den fazla gönüllü müşteri tartıya katıldı." dedi.

1.jpg

Havayolu şirketi, uçağın toplam ağırlığını hesaplamanın, "daha güvenli yolculuğun bir parçası" olduğunu belirtti. Bu hesaplamaya yakıt, kayıtlı bagaj ve kargo, uçak içi ikram, su tankları ve müşterilerin ağırlığının da dahil olduğu açıklandı.

Yetkililer, daha kapsamlı tartımların bu yılın sonlarına doğru başlayacağını ve başlangıçta gönüllülük esasına dayanacağını vurguladı. Ayrıca, tartım yapılırken kişilerin seyahat sınıfı, cinsiyeti ve yaşı gibi faktörlerin de dikkate alınacağını belirttiler.

2-001.jpg

Finnair'in yer hizmetleri müdürü Satu Munnukka, yolcuların ağırlıklarının "sadece tartıyı kullanan kişi tarafından görüleceği" konusunda güvence verdi.

'GÜVENLİ BİR YOLCULUK İÇİN'

Finnair tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

123.webp

"Her uçağın güvenli bir kalkış sağlamak için belirlenmiş bir maksimum ağırlığı bulunmaktadır ve bu ağırlık aşılamaz. Uçağın kendi ağırlığı ve yakıt ağırlığının yanı sıra kayıtlı bagaj, kargo, uçak içi ikram, su tankları ve tabii ki müşterilerin ağırlığı, Sivil Havacılık Otoritesi tarafından onaylanan ortalama ağırlıklar kullanılarak hesaplanır."

0258.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar