Hatay için 'Arap yurdu' diyen Halil Konakçı'ya Erdoğan'ın başdanışmanı sahip çıktı

Hatay için 'Arap yurdu' diyen Halil Konakçı'ya Erdoğan'ın başdanışmanı sahip çıktı
Sosyal medya hesaplarından yayınladığı Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı videolar ile tanınan imam Halil Konakçı, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu "Hatay Arap şehridir" açıklamaları ile kamuoyunun tepkisini çekti. Konakçı'ya ilk destek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Oktay Saral'dan geldi.

Atatürk'e yönelik düşmanca açıklamaları ile tanınan imam Halil Konakçı, son olarak Hatay hakkında yaptığı skandal açıklamalar ile vatanseverlerin tepkisini çekti.

Ülkeye kaçak yollarla giren milyonlarca mülteciyi aklamak için Türk vatandaşlarını kendi ülkelerinde mülteciymiş gibi gösteren skandal açıklamalarda bulunan Konakçı, şirazeyi kaçırarak Türk yurdu Hatay için "Arap şehridir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN BAŞDANIŞMANINDAN AÇIK DESTEK

Bu sözler üzerine tüm Türkiye’den yoğun tepki alan Halil Konakçı’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral sahip çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminden önce AKP'nin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e de sahip çıkması akıllara geldi.

Saral, Konakçı’nın görüntüleri ortaya çıkan konuşmaları yapmadığını iddia etti ve Konakçı’dan Hocaefendi diyerek bahsetmesi ise dikkat çekti.

Sosyal medyadan paylaştığı mesajında “söylemediği sözlerden” vurgusu yapan Saral, şu ifadeleri kaydetti:

Diyanet İşeri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum; Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak söylemediği sözlerden dolayı imanına, vatanına ve bayrağına meftun olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi'ye O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız. Aksi halde böyle yapmakla Halil Konak'çı hocalarımızı töhmet altında bırakırsınız.

Bozacının şahidi şıracıdır, karnından konuşan ve asla bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız. Halil Konakçı’nın her daim yanındayız.

paylasim1.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar