Hastanelerdeki yoğunluk mevsim normallerinde

Hastanelerdeki yoğunluk mevsim normallerinde
Son dönemlerde hastanelerin acil servislerinde artan yoğunluğun, mevsim geçişlerine bağlı olarak ortaya çıkan bir durum olduğunu belirten uzmanlar, halkı paniğe kapılmamaları konusunda uyarıyor.

Konya'daki hastanelerde artan yoğunluğun, mevsim geçişlerine özgü grip salgınıyla ilgili olduğunu belirten Medicana Konya Hastanesi Acil Sorumlusu Dr. Elif Ünüvar, vatandaşlardan paniğe kapılmamalarını istiyor. Dr. Ünüvar, "Şu anda acil servislerimizde yoğunluğun artmasının nedeni, mevsim geçişlerine bağlı olarak artan grip vakalarıdır. Bu durumu bir salgın olarak değerlendirmeyelim, çünkü henüz bu seviyeye gelmedik. Vatandaşların paniğe kapılmamasını önemle vurgulamak istiyoruz. Ramazan dönemi ve sonrasında, 15 günlük süreçte grip benzeri şikayetlerle başvuran hastalarımızın sayısında artış gözlemliyoruz. Bu şikayetlerin çoğunluğu viral enfeksiyonlara işaret etmektedir, ancak yapılan tahlillerle netlik kazanmaktadır" şeklinde konuştu.

Hastalarda devam eden ateş ve öksürük durumunda paniklemenin normal olduğunu belirten Dr. Ünüvar, grip ve nezle gibi hastalıklardan korunma yöntemlerini anlatarak, "Bu şikayetler genellikle bir hafta, beş gün gibi bir süre devam eder. Testlerimiz genellikle influenza virüsünü pozitif göstermektedir. Covid enfeksiyonlarını nadiren de olsa görmekteyiz, ancak genellikle grip öne çıkmaktadır. Nezle, grip gibi hastalıklarda ateş, burun akıntısı, öksürük gibi belirtiler görülmektedir. Nezle, hafif grip olarak tanımlanabilir. Özellikle hastalardan istediğimiz, panik yapmamaları, kalabalık ortamlardan uzak durmaları veya maske takmaları, hijyen kurallarına dikkat etmeleridir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar