Harry Kane Galatasaray'ı yıktı! Tansu Sarı yazdı: Okan Buruk'un hediyesi

Harry Kane Galatasaray'ı yıktı! Tansu Sarı yazdı: Okan Buruk'un hediyesi
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. maçında Galatasaray deplasmanda Alman ekibi Bayern Münih ile karşılaştı. Bayern Münih, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Tansu Sarı, Bayern Münih-Galatasaray maçını yazdı

OKAN BURUK'UN HEDİYESİ

Galatasaray'ın Bayern maçı öncesi Kasımpaşa maçında kaleci Fernando Muslera'nın dirseğinin çıktığı söylendi..

Açıkçası bu sakatlığa hiç inanmadım.. Zira Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın Allianz Arena'da forma giyeceğinden "adım gibi" emindim..

Fernando Muslera geçmişte de Fatih Terim'in son dönemlerinde 13 Aralık 2021'deki Sivasspor deplasmanında Fayçal Fajr'dan yediği gol sonrası "sakatlanmış"; dönemin Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Barcelona'dan İnaki Pena'yı kiralayınca 20 Mart 2022'deki Gaziantep maçında "ameliyat bile olmadan" aniden iyileşivermişti..

Yine geçtiğimiz sezon 5 Şubat 2023'deki Trabzonspor maçında da kaleci Fernando Muslera "ayağının çatladığı" gerekçesiyle karşılaşmayı yarıda bırakmış; deprem arası sonrası 11 Mart 2023'deki Kasımpaşa mücadelesinde yine "ameliyat olmadan" sahalara dönmüştü...

Bayern deplasmanında Fernando Muslera ilk 11'de sahaya çıkarken, Teknik Direktör Okan Buruk orta sahada Lucas Torreira'nın yanında Kaan Ayhan'a, kanatlarda da Wilfried Zaha ve Hakim Ziyech ikilisine görev verdi..

Sergio Oliveira; Tete Martins ve Barış Alper Yılmaz yedekler arasında yer alırken; maçın hemen başında Mauro Icardi'nin etkisiz vuruşu kaleci Manuel Neuer'de kalırken; Bayern'de Harry Kane'in uzaklardan vuruşunu Uruguaylı file bekçimiz Fernando Muslera kornere çeldi..

Bayern Münih maçın ilk yarısında oldukça etkiliydi.. Leroy Sane'nin 2 vuruşunda kalecimiz Fernando Muslera üzerine gelen topları karşılarken; Leon Goretzka; Jamal Musiala ve Dayot Upamecano isabet bulamadılar..

RAMS PARK'ta 3-1 kaybettiğimiz maçta bizi tek başına yıkan 20 yaşındaki Jamal Musiala'nın çıkıp 34'lük Thomas Müller'in oyuna girmesi Bayern için şanssızlık, bizim için şanstı.. Zira orta sahada biraz güç kaybedecekler gibi gözüküyordu..

Pozisyonlar da bulmaya başladık ancak Hakim Ziyech'in enfes pasında Mauro Icardi topu bir kez daha kaleci Manuel Neuer'in üzerine vurunca soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gittik..

Aslında Teknik Direktör Okan Buruk'un ilk yarıda maçı okumasında sıkıntı vardı... Zira rakibin yumuşak karnı sağ bek Noussair Mazraoui ile stoper Dayot Upamecano'yu rahatsız edecek Wilfried Zaha'nın üzerine oyunu kursa belki de golü bulabilecektik..

İkinci yarıda Bayern Münih'de Harry Kane'in vuruşu kale direğimizden dönerken; Teknik Direktör Okan Buruk tekniği iyi olan Hakim Ziyech'in yerine daha atlet bir oyuncu olan Barış Alper Yılmaz'ı sahaya sürerek daha etkin bir kanat hücumu yapmayı planlıyordu...

Barış Alper Yılmaz rakibi Alphonso Davies'i zaman zaman zorladı ancak bir vuruşu auta giderken; Galatasaray'da Lucas Torreira'nın golü Mauro Icardi'nin ofsayt pozisyonunda olduğu gerekçesiyle Portekizli hakem Antonio Nobre tarafından geçersiz sayıldı..

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk; golcü Mauro Icardi ve ön libero Kaan Ayhan'ı kenara alırken; Tete Martins ve Sergio Oliveira oyuna girdi... Mauro Icardi'nin kenara gelişiyle Barış Alper Yılmaz da santrfor pozisyonuna geçti..

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel de stoper Dayot Upamecano ve hücum oyuncusu Leroy Sane'nin yerlerine Konrad Laimer ve Mathys Tel'i içeri atarken; eski Fenerbahçeli Kim Min-jae'nin yanına stoper pozisyonuna Leon Goretzka'yı çekti..

Wilfried Zaha ve Jose Angelino'yu kenara çeken Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk; Cedric Bakambu ve Victor Nelsson'u oyuna alırken Abdülkerim Bardakçı sol bek pozisyonuna geçti..

Anında golü de yedik..

Joshua Kimmich'in serbest vuruşunda Abdülkerim Bardakçı'dan önce yükselip kafayı çakan Harry Kane Bayern Münih'i 1-0 öne geçirirken önce "ofsayt" kararı veren hakem Antonio Nobre; VAR'daki Tiago Martins'in uyarısıyla GOL diyor ve ASLAN geriye düşüyordu..

Golden hemen sonra Victor Nelsson'un göğsüyle karşıladığı top Harry Kane'in önüne düşüyor; İngiliz yıldızın pasında Thomas Müller'in bıraktığı meşin yuvarlağı sol taraftan Mathys Tel içeri çevirince kale ağzına mükemmel bir koşu yapan Harry Kane kalecimiz Fernando Muslera'nın solundan kendisinin ve Bayern Münih'in ikinci golünü filelerimize bırakıyordu..

Oyunun son bölümünde Thomas Müller'in hatalı pasında topu kapan Sergio Oliveira'nın derinlemesine attığı topta hafif sağ çaprazdan Kim Min-Jae'yi peşine takan Cedric Bakambu plasesini yaptı ve şeref golümüzü atınca maçı 2-1 kaybettik...

Bayern'e 2 maçta 6 puan verip 5 gol birden yedik..

Bugünkü mağlubiyette Teknik Direktör Okan Buruk'un skoru alamadan golcümüz Mauro Icardi ve Jose Angelino'yu kenara alıp hücum ve savunma kurgumuzu bozması başrolü oynadı..

Kerem Aktürkoğlu'na nasıl tahammül etti anlaşılır gibi değil..

Sergio Oliveira olmasa o golü de bulamayacaktık...Hep söylüyorum Sergio Oliveira'nın bu Galatasaray'da "ölüsü" oynar...

Wilfried Zaha'yı rakibin yumuşak karnı Dayot Upamecano karşısında hiç kullanamadık..

2-1'lik hüsrana da davetiye çıkardık..

Buradan gruptan çıkar mıyız bilinmez..

Ancak Galatasaray bu Okan Buruk'un inatçılığıyla gitmez..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar