Hangi durumlarda VPN kullanılır?

Hangi durumlarda VPN kullanılır?
Günlük hayatımızda web siteleri dolaşırken veri güvenliğini sağlamak için VPN kullanımı önerilir.

Bu öneri beraberinde VPN nedir? sorusunu getirmektedir. Cevabını kısaca özetleyecek olursak; Web sitelerini ziyaret ederken gerek duyduğumuz güvenliğimizi sağlama aşamasında görev yapan IP adresimize erişimi engelleyen VPN aracı sıklıkla hangi durumlarda kullanılır sorusunu da akıllara getiriyor.

  • Wi-Fi ağlarında güvenliğiniz için VPN kullanımı önerilmektedir.

Herkese açık ve şifresiz Wi-Fi ağlarını kullanmak sizi korumasız bir duruma düşürür. Cihazınızı halka açık bir mekan veya kafeteryadaki ağa bağladığınızda, ağınız veri madencileri için kolay bir hedef haline gelir. VPN kullanımı, tüm trafiği şifrelemek ve DNS istekleri ile bu sorunu çözüme ulaştırır.

  • Online alanda yaptığınız faaliyetleri bir İnternet Hizmet Sunucusundan (ISP) saklamak için kullanılmalıdır.

Bir ISP, kullandığınız web sitelerini ve bu web sitelerinde ne kadar süre harcadığınız sizin izniniz olmadan takip edebilir. Tüm trafik ağınız ve tıklamalarınız kaydedilir ve reklam şirketlerine korsanlar tarafından satılabilir veya ülke içi veya ülke dışı istihbarat servisleri ile paylaşılabilir. Bir VPN programı ile, web tarayıcınızın tarama geçmişi ISP’den gizlenir ve üçüncü kişiler taraflarla asla paylaşılamaz. Bu durumda kötü amaçlı kişilerden korunmuş olursunuz.

  • Düşük fiyatlardan ve her tıklamanızda değişiklik gösteren içeriklerden yararlanmak için.

Bazı online mağazalar konuma ve siteye tekrar tekrar girip çıkma oranınıza göre farklı fiyatlandırma yapabilmektedir. Örnek vermek gerekirse, bir pantolon Cezayir'' de $30 iken, aynı gömlek Miami'' de $50 olarak gösterilebilir. Aynı siteyi farklı bir ülkeye ait olan IP’den ziyaret ederek, yüksek fiyat ödemek zorunda kalmazsınız.

  • Boş zamanlarınızda veya başka bir ülkeye tatile çıktığınız zaman bile en sevdiğiniz Televizyon programlarını izlemek için.

IP’niz trafiğin nereden nereye geldiğini gösterdiğinden, sitenin yöneticileri bu durumu göz önünde bulundurarak belirli ülkelerden erişimi kolaylıkla engelleyebilirler. VPN kullanımı, cihazınızı her zamanki konumunuzdaymış gibi göstererek izlemek istediğiniz ve takip ettiğiniz içeriğe her zaman erişebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar