Hamas serbest bırakmıştı! O rehine ilk kez konuştu

Hamas serbest bırakmıştı! O rehine ilk kez konuştu
Haması, önceki gün serbest bıraktıkları iki rehinenin görüntüsünü paylaştı. Serbest bırakılan rehinelerden biri olan 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz, olay sonrası ilk kez konuştu.

Hamas’ın silahlı kanadı olarak bilinen El-Kassam Tugayları, önceki akşam insani nedenlerden serbest bıraktıkları iki rehinenin görüntüsünü paylaştı.

El-Kassam Tugayları, Telegram kanalı üzerinden paylaştığı görüntülerle beraber “El Kassam Tugayları, Mısır'ın arabuluculuğu yoluyla, mecburi insani ve tıbbi nedenler sebebiyle tutuklu Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifschitz'i serbest bıraktı” ifadelerini kullandı.

O REHİNE SERBEST BIRAKILDIKTAN SONRA İLK KEZ KONUŞTU


Reuters'ın haberine göre Hamas tarafından serbest bırakılan İsrailli 85 yaşındaki rehine, olay sonrası ilk kez konuştu. 7 Ekim'de Gazze'ye götürülürken dövüldüğünü ve cehennemi yaşadığını fakat daha sonra Filistin'de kaldığı 2 hafta süresince iyi muamele gördüğünü anlattı.

DOKTOR YOLLANDI, İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

23 Ekim günü geç saatlerde serbest bırakılan iki kadından biri olan ve tekerlekli sandalyede oturan 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz, gazetecilere Gazze'deki örümcek ağlarına benzer tünellerde tutulduğunu ve bu sırada bir doktorun kendisini ziyaret ettiğini, bütün ihtiyaçlarının karşılandığını anlattı.

İSRAİL HÜKÜMETİNE DE TEPKİ GÖSTERDİ

Lifshitz ayrıca İsrail hükümetine de tepki göstererek "İsrail hükümeti Hamas'ın tehditlerini yeterince ciddiye almadığı için bunlar başımıza geldi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar