Hamas, elinde bulunan rehine sayısını açıkladı: Hangi rehineler serbest bırakılacak?

Hamas, elinde bulunan rehine sayısını açıkladı: Hangi rehineler serbest bırakılacak?
Hamas'ın silahlı kolu olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu akşam yaptığı açıklama ile ellerinde 200 ile 250 arasında İsrail vatandaşı rehine bulunduğunu belirtti.

7 Ekim tarihinde sabah saatlerinde Gazze şeridinden İsrail'e yönelik sızma saldırıları gerçekleştiren Hamas örgütüne bağlı olan Kassam Tugayları, birçok İsrail vatandaşını rehin almıştı.

"200 İLE 250 ARASINDA İSRAİL VATANDAŞI REHİNE VAR"

Yapılan silahlı saldırılara çok sert şekilde yanıt veren İsrail, günlerdir Gazze'yi ağır bir bombardıman ve ablukaya almakta. Filistin-İsrail çatışmasında 10. Güne girilirken iki ülke arasındaki çatışmaların şiddeti artarak devam ediyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida yaptığı açıklamada, Hamas’ın İsrail’e girip asker ve sivilleri hedef aldığı ilk günlerde Hamas tarafından rehin alınıp Gazze’ye kaçırılan vatandaşların sayısının 200 ile 250 arasında olduğunu ifade etti.

aa-20231016-32423317-32423312-israilin-gazze-seridine-saldirilari-10-gununde-suruyor.jpg

22 REHİNE İSRAİL BOMBARDIMANLARINDA HAYATINI KAYBETTİ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida, “Farklı milletlerden bir grup tutuklumuz var. Onları misafirimiz olarak görüyoruz ve saha koşulları serbest bırakılmalarına izin verdiği anda bunu yapacağız” ifadelerini kullanarak, “İsrail bombardımanında şu ana kadar 22 rehine hayatını kaybetti” dedi.

hamas-2.webp

"O REHİNELER SERBEST BIRAKILACAK"

Kassam Tugayları, İsrail'e düzenlenen saldırıda esir alınan rehineler arasında yabancı ülke vatandaşları olduğunu da belirterek "Bir grup yabancı ülke vatandaşı da var, onları uygun bir zamanda serbest bırakacağız" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar