Hamas, 2 ABD'li rehineyi serbest bıraktı

Hamas, 2 ABD'li rehineyi serbest bıraktı
Hamas'ın silahlı kolu El-Kassam Tugayları, Katar ile kurulan temasların ardından 2 ABD'li rehinenin serbest bırakıldığını duyurdu. Serbest bırakılan rehinelerin bir anne ile kızı olduğu belirtilirken, İsrail kaynakları açıklamayı doğruladı.

7 Ekim'de İsrail vatandaşlarına yönelik saldırı girişiminde bulunan Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam tugayları, 200 ile 250 arasında bir rehineye sahip olduklarını duyurmuştu.

Rehineler arasında bazı ABD vatandaşlarının da bulunması üzerine Katar, Hamas ile irtibata geçti. Bu temasların sonucunda Hamas, bu akşam saatlerinde bir anne ve kızını serbest bıraktıklarını duyurdu.

Hamas’ın yaptığı açıklamada, iki rehinenin “Amerikan halkına ve dünyaya, Biden ve faşist yönetiminin iddialarının yanlış ve temelsiz olduğunu kanıtlamak” adına bırakıldığı ifade edildi. Hamas, ABD yönetimini İsrail’in saldırılarına destek vermekle suçladı.

İSRAİL HÜKÜMETİ DOĞRULADI

İsrail kanalı Channel 13 ise, İsrail hükümetinin de rehinelerin bırakıldığını doğruladığını duyurdu. Kanal, rehinelerin Gazze’den çıkartılıp Katar’a götürüldüğünü ve oradan da ABD’ye döneceklerini bildirdi.

KIZIHAÇ: REHİNELERİ TESLİM ALDIK

Kızılhaç, Hamas tarafından serbest bırakılan anne ve kızın kendilerine teslim edildiğini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar