Kandilli Rasathanesi sirenleri erken çaldı! “7.2’ye hazır olun”

Kandilli Rasathanesi sirenleri erken çaldı! “7.2’ye hazır olun”
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul için yaptığı uyarıda, "Deprem olursa bunun büyüklüğünün yaklaşık 7.0-7.2 olabileceğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

17 Ağustos Depremi''nin 23''üncü yıldönümünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Türkiye''de deprem riskleri konusunda farkındalık yaratmak ve depreme karşı alınacak tedbirleri hatırlatmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

‘HAZIR OLUN’

Burada konuşan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul için şu uyarılarda bulundu:

“Biz 1999 yılında, Kandilli Rasathanesi olarak tüm Türkiye''yi 30 tane istasyonla izliyorduk. Şu anda 258 kayıt istasyonuyla tüm Türkiye''yi izleme şansımız var. Türkiye''de toplam 475 sensörümüz var. Bu sensörlerin çoğunluğu Marmara Bölgesi''nde sayıları da 262 adet. Civardaki ülkelerin de istasyonlarından da bilgi alıyoruz. İstatistiklere baktığımızda bu coğrafyada yılda 100 tane 4.0''dan büyük deprem oldu ortalama. Bu coğrafyada belli bir büyüklükte deprem olması sürpriz değil. Marmara ile ilgili tehlike diyoruz. Marmara''da bir enerji birikiyor. Bunu hep söylüyoruz. Yıllar geçtikçe biriken enerji miktarı da artıyor dolayısıyla enerji birikiyor. Biz biriken enerji miktarını biliyoruz, şu an bir deprem olursa bunun büyüklüğünün yaklaşık 7.0-7.2 olabileceğini biliyoruz ama ne zaman olacağını söyleyemiyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar