Halis Serbest kimdir?

Halis Serbest kimdir?
Ünlü şarkıcı Bergen'in hayat hikayesini anlatan Bergen filmi beyaz perdeye taşındı. Bergen filminin vizyona girmesiyle beraber Bergen'i öldüren Halis Serbest merak edilmeye başlandı, Halis Serbest yaşıyor mu? Halis serbest kimdir? Halis serbest nereli?

Bergen''e kabul edilebilirliği olmayan acılar yaşatan, yüzüne kezzap attıran gözünü kör eden ve henüz 30 yaşındayken 6 kurşun ile yaşama hakkını elinden alan kişi son zamanlarda araştırılan isim oldu. Bergen ile nasıl tanıştı? Halis Serbest kimdir? Halis Serbest nereli? Halis Serbest kaç yıl ceza aldı?

Bergen ve Halis Serbest''in tanışma hikayesi

Bergen iş için gittiği Adana''da, Halis Serbest ile tanıştı. İkili kısa süre içinde aşk yaşamaya başladı ve 1982 yılında evlendiler.

Halis Serbest o dönem gazinolarda şarkıcılık yapan Bergen''e ailesine yakışmadığı gerekçesiyle mesleğini bırakmasını söyledi ve Bergen bu isteği kabul etti. Ancak Bergen, yeniden sahnelere dönmek istediğinde Halis Serbest, Bergen''den boşanmak istediğini söyledi.

Bergen''in sahnelere dönmesinin ardından 1982 yılında İzmir''de sahne aldığı sırada, eşi Halis Serbest''in azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı ve şarkıcı bu olay sonucunda iki gözünü kaybetti. Vücudunun büyük bir bölümü zarar gören Bergen''in sol gözü, sonrasında iyileşerek görme yetisi kazandı. Bergen ise yüzündeki yaraları kapatmak için saçlarını saçlarını hep sağ gözünün üzerine doğru kapattı ya da sürekli gözlük kullandı.

Halis Serbest nereli?

Halis Serbest Adana''da dünyaya geldi. Aslen Adanalıdır. İlköğretimi bitirmesinin ardından ticaret ile uğraşan Halis Serbest Adana''nın Kozan ilçesinde yaşamını sürdürmektedir.

HalisSerbest kaç yıl hapis yattı?

31 Ekim 1982''de Bergen''in yüzüne kezzap atılmasının ardından azmettirici olarak yargılanan Halis Serbest, 12 yıl hapis cezası aldı.

Hapiste yatmasının ardından Bergen ile evlenen Halis Serbest 14 Ağustos 1989''da Bergen''i 6 kurşun ile öldürdü. 15 yıl hapis cezası ile yargılansa da aldığı ceza sadece 7 ay oldu. 7 ay hapis yatmasının ardından 1990 yılında serbest bırakıldı.

Farklı suçlarla yeniden yargılandı

Bergen''in trajik ölümü ile tekrar gündeme gelen Halis Serbest, geçtiğimiz yıllarda ikamet ettiği Kozan İlçesinde 18 yaşının altındaki 4 çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle yargılandı. Ailelerin şikayetçi olmasıyla, Halis serbest yeniden cezaevine girdi. Cezası sonrası beraat etti.

Halis Serbest şu an nerede?

Halis Serbest, şimdi Adana’da serbest meslek sahibi. İkinci eşinden olan dört çocuğuyla birlikte yaşıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar