Hakan Kara gerçek faizi tabloyla açıkladı: Faiz yüzde 50 ama gecelik faiz...

Hakan Kara gerçek faizi tabloyla açıkladı: Faiz yüzde 50 ama gecelik faiz...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın seçim sonrasında döviz biriktirmeye başlayacağını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın gecelik faizlerine dair sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Hakan Kara, "Merkez Bankası faizi %50’ye çıkardı ancak son iki günde gecelik piyasa faizi %53 düzeyinde seyrediyor" dedi.

Gecelik faizi hazırladığı grafikle gösteren Kara, "Merkez Bankası faizi %50’ye çıkardı ve fiili olarak %53’e kadar çıkarmak için operasyonel esneklik oluşturdu. Son iki günde gecelik piyasa faizi %53 düzeyinde seyrediyor" dedi.

Kara, 500 baz puanlık faiz artışnın vatandaşın elindeki dövizi satmakta çok etkili olmadığını aktararak, "Faizlerdeki artış dövize talebi azalttı, ancak vatandaşın henüz pek döviz satmadığını görüyoruz. Geçen Cuma TCMB sadece 0,2 milyar $ alabilmiş. Seçimden sonra Merkez Bankası tekrar rezerv biriktirmeye başlayabilir" açıklamasında bulundu.

hakan1.jpg

hkara.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar