Hafta tatili cumaya mı alınacak? Fatih Altaylı'dan ilginç iddia!

Hafta tatili cumaya mı alınacak? Fatih Altaylı'dan ilginç iddia!
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu hafta camilerde okuttuğu cuma hutbesinde cuma namazının önemine işaret edilmiş, mesai saatlerinin de namaza göre ayarlanmasına dikkat çekilmişti. Gazeteci Fatih Altaylı, konuyla ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

Bu haftaki cuma namazı sırasında okunan hutbede çalışma saatlerinin cuma namazı saatlerine göre ayarlanmasına işaret edildi.

Diyanet'in hutbesini normal karşılayanlar yanında eleştirenler de oldu. Hutbede geçen “Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını cuma namazının vaktine göre düzenleyelim” ifadeleri en çok üzerinde tartışılan ifade oldu.

Gazeteci Fatih Altaylı YouTube kanalında konuyla ilgili bir yorumda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

''Bu daha önce bildiğim kadarıyla memurlar için yapıldı. Cuma namazları saatlerine göre mesai ayarlandı. Tabii buradaki sorun şu; bu saatler sürekli değişiyor. Belirli bir saat yok. O yüzden de buna göre mesai ayarlamak oldukça zor. Zaten aslında orada niyet mesai ayarlamak değil. Niyet orada başka.

Biz bunları söyleyip, 'Saati değişen namaza göre mesai mi olur?' denilecek ve hak verilecek dolayısıyla 'O zaman şöyle yapalım; biz cuma gününü tatil ilan edelim, cuma tatil olsun.' Hedef o, çok açık.

Öğrenciler filan bunların hepsi bahane. Orada Diyanet İşleri Başkanının ve onun gibi düşünen bir kısmının niyeti Türkiye'de tatil günü olarak pazar günü yerine cuma günü ilan etmek. Bunun arayışları bunun alt yapı hazırlıkları söz konusu. Bunlar girizgâh, bunlar altlık, bunlar hazırlama operasyonu.''

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar