3 defa cumaya gitmeyenin kalbi mühürlenir mi? İhsan Eliaçık'tan Ali Erbaş'a çağrı

3 defa cumaya gitmeyenin kalbi mühürlenir mi? İhsan Eliaçık'tan Ali Erbaş'a çağrı
Bu hafta camilerde okunan cuma hutbesinde cuma namazının önemine işaret edilirken "3 defa terk edenin kalbi mühürlenir." hadisi hatırlatıldı. Yazar İhsan Eliaçık ise Diyanet'e tepki göstererek kurumun başkanı Ali Erbaş'a bir çağrıda bulundu.

Günboyu Haber Merkezi

Diyanet'in bu hafta camilere gönderdiği cuma hutbesinde cuma namazının öneminden bahsedildi, bu namaza özen gösterilmesinin gerekliliği vurgulandı.

Hutbede cuma namazının takibi için çalışma saatlerinin de ayarlanmasına dikkat çekilerek "İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir." ifadeleri yer aldı.

"CUMAYI 3 DEFA TERK EDENİN KALBİ MÜHÜRLENİR"

Hutbenin devamında cuma namazını terk etmenin vebalinden bahsedilerek konu hadislerle anlatıldı:

"Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadislerinde bizlere şu müjdeyi vermektedir: 'Cuma namazı vaktinde öyle bir an vardır ki insan o anda Allah’tan bir şey dilerse Allah dilediğini ona mutlaka verir.' Bir başka hadisinde ise Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), bizleri şöyle uyarmaktadır: 'Her kim önemsemediğinden dolayı cuma namazını üç defa terk ederse kalbi mühürlenir.' Bu hadislerdeki müjde, ne güzel bir müjde; uyarı ise, ne büyük bir uyarıdır. Bu müjdeyi ve uyarıyı işiten bir mümin, Cuma namazını kasten terk edebilir mi hiç?"

İHSAN ELİAÇIK'TAN DİYANET'E TEPKİ: "ŞARTLAR DEĞİŞTİ"

İslam'la ilgili farklı görüşleriyle öne çıkan yazar İhsan Eliaçık ise, Diyanet'in cuma hutbesiyle ilgili eleştirel bir yorumda bulundu.

Eliaçık sosyal medya paylaşımıyla "Günümüzde şartlar değişti." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Artık 3 cumaya gitmeyenin değil; gidenin kalbi mühürlenir. Çünkü hutbede iktidar propogandası yapılır, buna 3 cuma sessiz kalırsan dilsiz şeytan olursun; kalbin mühürlenir. Ya propaganda yapılmayan cami bulacaksın ya da hiç gitmeyeceksin."

r1.jpg

Eliaçık, paylaşımının devamında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a da çağrıda bulunarak halkın arasına karışmasını önerdi.

Eliaçık, Ali Erbaş'a şu ifadelerle seslendi:

"Diyanet İşleri Başkanı esnafı dolaşsın, pazarda alışveriş yapsın, fabrikalara gitsin, grevcileri ziyaret etsin, öğrencileri, gençleri, kadınları dinlesin ve bunları cuma hutbelerinde dile getirsin. Yetkilileri adil olmaya çağırsın. Azıcık işe yarasın azıcık."

r2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar