Hafize Gaye Erkan'ın kararında dikkat çeken detay!

Hafize Gaye Erkan'ın kararında dikkat çeken detay!
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan atandı. Yayımlanan atama kararında Erkan için ‘görevden alınmıştır’ ifadesi kullanıldı.

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığı görevinden "Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" diyerek istifa etti.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI FATİH KARAMAN OLDU

Hakkında çıkan haberlerle ilişkilendirdiği istifası sonrası yerine Fatih Karaman getirildi. Erkan’ın istifa ettiğini ilan etmesinin ardından birkaç saat sonra yayınlanan Resmi Gazete’deki detay ise dikkat çekti.

Kendisinin görevinden affını talep ettiğini dile getiren Erkan’ın kararının Resmi Gazete’de yayımlanan halinde ‘görevden alındı’ ifadesi kullanıldı.

gayerkankarari.jpeg

9 aydır Merkez Bankası Başkanlığı görevini yapan Hafize Gaye Erkan, kendisi ile ilgili yapılan haberlere yönelik olarak "itibar suikastı" ifadesini kullandı. Resmi Gazete'de Erkan ile ilgili kararda "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na, 14.01.1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanunun 25'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştır." İfadeleri ile görevden alınmış oldu.

Öte yandan Hafize Gaye Erkan’ın iki yıl boyunca maaş almaya devam edeceği de öğrenildi .

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar