Hafize Gaye Erkan neden istifa etti? Merkez Bankası Başkanı neden görevden alındı?

Hafize Gaye Erkan neden istifa etti? Merkez Bankası Başkanı neden görevden alındı?
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa ettiğini açıkladı. Birçok vatandaş Hafize Gaye Erkan'ın neden istifa ettiğini araştırmaya başladı. Peki Hafize Gaye Erkan neden istifa etti? Merkez Bankası Başkanı neden görevden alındı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, 8 Haziran 2023 tarihinde başkan olarak göreve başlamıştı. Ancak, beklenmedik bir şekilde Erkan, dün akşam görevinden istifa ettiğini açıkladı. Peki Hafize Gaye Erkan neden istifa etti? Merkez Bankası Başkanı neden görevden alındı?

HAFİZE GAYE ERKEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Hafize Gaye Erkan, görevinden ayrılışını şu sözlerle duyurdu: "Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet etme imkanını bana sunan ve görev sürem boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanıma şükran ve minnetlerimi arz ediyorum."

İstifasının nedeni olarak ise X üzerinden (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada son zamanlarda kendisi hakkında kamuoyunda çıkan olayları gösterdi.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Hafize Gaye Erkan, 1979 yılında İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Princeton Üniversitesi'nde doktora derecesi aldı. Goldman Sachs'ta 9 yıl boyunca danışmanlık yaptıktan sonra 2022 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmıştı. 9 Haziran 2023 tarihinde göreve başlayan Erkan, kısa bir süre sonra istifa kararı almıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar