Fatih Karahan kimdir? Fatih Karahan kaç yaşında, nereli, kariyeri ne? Fatih Karahan hangi liseden mezun oldu?

Fatih Karahan kimdir? Fatih Karahan kaç yaşında, nereli, kariyeri ne? Fatih Karahan hangi liseden mezun oldu?
Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu. Peki Fatih Karahan kimdir? Fatih Karahan kaç yaşında, nereli, kariyeri ne? Fatih Karahan hangi liseden mezun oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevinden istifa etmesinin ardından, TCMB Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Dr. Fatih Karahan'ın göreve getirildi. Peki Fatih Karahan kimdir? Fatih Karahan kaç yaşında, nereli, kariyeri ne? Fatih Karahan hangi liseden mezun oldu?

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir'de doğan Dr. Fatih Karahan, 2001 yılında İstanbul Erkek lisesine gitmiştir. Lisans eğitimini ise 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde tamamlamıştır. Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını 2012 yılında tamamlayan Karahan, akademik kariyerine bu alanda başlamıştır.

2012-2022 yılları arasında New York Merkez Bankası'na bağlı Para Politikası Araştırma Bölümü'nde ekonomik araştırma danışmanı olarak görev yapmıştır. Anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaparak deneyim kazanmıştır.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev almıştır. 2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başlamış ve Kasım 2022'de Başekonomist olarak atanmıştır. Dr. Fatih Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar