Hacizli malların nereye devredileceği ortaya çıktı! Bakan Tunç açıkladı

Hacizli malların nereye devredileceği ortaya çıktı! Bakan Tunç açıkladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yedieminlerde bekleyen hacizli malların sahipleri tarafından alınmaması halinde Türkiye Kızılay Derneği’ne bağışlanacağını açıkladı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, haciz kalkmış ancak yedieminlerde kalan malların borçlulara teslim edilmesinin öncelikli olduğunu belirtti. Borçluların mülkiyet haklarını kullanmamaları durumunda ise rehin hakkı sahiplerine haklarını kullanmaları için fırsat verildiğini kaydetti.

Tunç, hak sahiplerinin de bu süreçte pasif kalması halinde sicile kayıtlı malların elektronik satış yoluyla tasfiye edileceğini, diğer malların ise yedieminlere veya Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş’ye bedelli devredileceğini ifade etti.

Tunç, “Satış ve devir sonucunda elde edilen gelir hak sahiplerine ödenecek. Ancak tüm bu aşamalara rağmen mülkiyet devri yapılamayan mallar ise ülke ekonomisi ve çevre için zararlı olmaması için Türkiye Kızılay Derneği’ne bedelsiz bağışlanacak. Tasfiye sürecinin kuralları Resmi Gazete’de yayınlandı ve 1 Kasım 2023’te başlayacak” dedi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklaması şöyle:

"Muhafaza tedbirine konu haciz kalkmış olup da halen yedieminlerde muhafaza edilen malların kanuni istisnalar hariç öncelikle borçlu tarafından teslim alınması, böylelikle borçlu menfaatinin korunması sağlanmıştır. Borçlunun mal üzerindeki mülkiyet hakkını kullanmaması durumunda ise rehin hakkı sahibine imkan tanınarak rehinden kaynaklı haklarını kullanması teşvik edilmektedir. Hak sahiplerinin haklarını kullanmaktan imtina etmesi durumunda ise yine hak sahiplerinin menfaatleri ve kamu yararı gözetilerek sicile kayıtlı mallar bakımından elektronik satış hükümlerinin uygulanması sağlanmıştır.

Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilecek bedel muhafaza edilerek hak sahiplerine ödenecektir. Tüm süreçlerin işletilmesine karşın mülkiyet devrinin gerçekleştirilememesi durumunda ise söz konusu malların çürümeye bırakılarak, ülke ekonomisine ve çevreye vereceği zararları önlemek amacıyla Türkiye Kızılay Derneği'ne bedelsiz devrinin yapılması düzenlenmiştir. Tasfiye süreci usul ve esaslara ilişkin Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, tasfiye belirlenen takvime göre 1 Kasım 2023 tarihinde başlayacaktır."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar