Güveli liman altında küçük yatırımcıya büyük uyarı! Gram altında bu seviyeden alım yapan parayı cebine koyar

Güveli liman altında küçük yatırımcıya büyük uyarı! Gram altında bu seviyeden alım yapan parayı cebine koyar
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi geçen hafta rekor seviyeye ulaşarak yatırımcıları sevindirdi. Yurt içi ve yurt dışındaki gelişmeler piyasaların seyrini etkilemeye devam ediyor. Altın ve dolar fiyatları ise dalgalı bir seyirde devam ederken, altın yatırımcısı için dikkat çeken bir uyarı yapıldı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçtiğimiz hafta rekor seviyeyi görerek pozitif seyrini devam ettirdi. Endeks, haftayı yüzde 1,56 artışla 8.464,93 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

altin-fiyatlari-rekor-kirdi-1724-webp.webp

BIST 100 endeksinin rekor seviyesini görmesini sağlayan unsurlar arasında, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerinin yükseltilmesi ve yurt içi piyasalarda artan risk iştahı yer alıyor.

6-35d9.webp

Dolar/TL'deki seyre baktığımızda haftayı bir önceki kapanışın yüzde 0,74 üzerinde 27,6117'den tamamladığı görüldü. Yine yurt içi piyasalar ve yurt dışından gelen veriler doların seyrinde etkili olmaya devam edecek.

1920x1080.jpeg

Piyasa uzmanları teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.500 ve 8.600 seviyesinin direnç, 8.300, 8.200 puanın destek konumunda olmaya devam edeceğinin altını çiziyorlar. Önümüzdeki haftanın yurt içi verilerine bakıldığında salı günü işsizlik oranı ve sanayi üretimi, çarşamba günü ise ödemeler dengesi takip edilecek. Gelecek ve gerçekleşecek veriler de altın ve dolar seyrinde önemli bir eşik teşkil edecek.

altin-ngea-cover.jpg

ALTINI ERKENDEN ALAN KAZANACAK

Altının onsunu baskılayan unsurların devam ettiğini belirten analistler gram altının seyrinde de önemli bir yükseliş beklemediklerinin altını çizmekteler. Alıcılar için altında mevcut seviyelerin cazip olacağını hatırlatan uzmanlar satıcılar için de erken pozisyon almamaları gerektiğine dikkati çekiyorlar.

71460.jpg

Türk lirasındaki mevduat getirisinin küçük yatırımcı için daha cazip hal aldığının altını çeken uzmanlar bankaların sunduğu faizlerin de sıkı takip edildiğini hatırlatıyorlar.

Elinde Türk lirası bulunan vatandaşların daha önce alternatif argümanlara yöneldiğine vurgu yapılırken son dönemde Türk lirası getirisinin cazip hal aldığını kaydeden piyasa uzmanları bu seyrin devam edeceğini beklediklerinin altını çizdiler.

malatya-da-guncel-altin-fiyatl-1694336815-kwsux9.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar