Guterres'ten Gazze'ye insani yardım sevkiyatı açıklaması

Guterres'ten Gazze'ye insani yardım sevkiyatı açıklaması
Guterres, İsrail'in Gazze'ye insani yardım sevkiyatını kolaylaştırması gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze'deki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) gıda yardım konvoylarının kuzey bölgesine girmesine izin vermemesiyle ilgili olarak İsrail'i eleştirdi.

BM Sözcüsü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında Guterres'in İsrail'in bu kararını esefle karşıladığını ve Gazze'nin kuzeyindeki durumun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Haq, Guterres'in İsrail'den aldığı bu kararı hemen geri almasını talep ettiğini ve UNRWA'nın Gazze'deki insani yardımın önemini vurguladığını ifade etti.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine gıda yardımı yapılmasına izin vermemesi kararını açıkladığı belirtildi. Bu kararın Gazze'nin zaten sıkıntılı olan durumunu daha da kötüleştirebileceği endişesi taşınıyor.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar ve insani yardımların girişini engellemesi sonucunda bölgede büyük bir insani felaket yaşanıyor. BM ve diğer uluslararası kuruluşlar, İsrail'in saldırılarını durdurması ve Gazze'ye insani yardımın engelsiz bir şekilde ulaştırılmasını talep ediyorlar.

Gazze'deki son verilere göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında binlerce kişi öldü ve yaralandı. Sivil altyapı da büyük zarar gördü, birçok hastane ve okul tahrip edildi. Bu nedenle, uluslararası toplumun Gazze'deki insani krize çözüm bulması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar