Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

14-02-24-01-gun-page-0001-1-001.jpg

EMEKLİNİN BİR BARDAK ÇAY İÇECEK GÜCÜ KALMA

2024, emekliler için oldukça zorlu bir yıl olarak geçti. Evlerine peynir ve zeytin alamayan emekliler, dışarı çıktıklarında bir bardak çay içmek için bile zorlanır hale geldiler. Türkiye genelinde emekli vatandaşlar adeta inleyerek geçirdiler günlerini.

Sahil kasabalarında yaşayan emekliler, kafelerde çay içmek özlemini çektiler, hatta bazıları ağaç diplerinden "kimin yanında bedavaya çay içebilirim" diye düşündüler.

Sinoplu emekli vatandaş Hasan Erbul, esnaflık yaptığını ve genellikle emeklilerin geldiğini söyledi. Emeklilerin, ağacın kenarından bakıp bedava çay içebilecekleri birini aradıklarını dile getirdi. Emekli vatandaş Alperay Ün, son yıllarda emeklilerin çalışanlarla arasındaki farkın sürekli arttığını belirtti ve emeklilerin enflasyonla ezildiğini ifade etti.

Sinop'ta yaşayan emekli vatandaşlar, son yapılan zamların yeterli olmadığını ve hayat pahalılığından ciddi şekilde etkilendiklerini söylediler. Kiraların yüksekliği ve temel gıda maddelerinin fiyat artışları emeklilerin geçimini zorlaştırdı.

Bu durumda, emeklilerin maaşlarının artırılması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği açıktır. Emeklilerin yaşam standartlarının düzeltilmesi, toplumsal refahın sağlanması için önemlidir.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar