Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

11-01-24-01gun-page-0001-001.jpg

TÜKETİM VERGİSİ TÜKETİCİYİ TÜKETTİ

Zam öncesi benzin istasyonlarında kuyruklar oluşturmak yerine, zamların sorgulanması gerektiğini belirten Kılıç, “Mal ve hizmet satışlarında yüksek tüketim vergisi, tüketicilerin belini büküyor”

Tüketici Hakları Derneği, Ankara'da tüketici haklarını yok sayan firmalara karşı basın açıklaması yaptı. Düzenlenen basın açıklamasını Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç okudu. Kılıç, ‘Vergi afları ile şirketler korunurken tüketicilere daha fazla vergi yükü bindirilmiştir. Tüketicilerin temel gereksinimlerini karşıladıkları mal ve hizmetlerden KDV, ÖTV alma uygulamasından vaz geçilmelidir” ifadelerini kullandı. Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Ergün Kılıç, “Ülkemizde mal ve hizmet satışlarında yüksek oranda tüketim vergisi alınması tüketicilerin belini bükmüştür. Seçim öncesinde çıkartılan vergi barışı(!) vergi afları ile şirketler korunurken tüketicilere daha fazla vergi yükü bindirilmiştir” dedi. Kılıç, “Zam öncesi benzin istasyonlarında kuyruklar oluşturmak yerine, zamları sorgulayıp itiraz etmeli, tüketimden gelen gücümüzü kullanmalıyız” dedi. Kılıç, “Tüketicilerin temel gereksinimlerini karşıladıkları mal ve hizmetlerden KDV, ÖTV alma uygulamasından vaz geçilmelidir. Konutlarda kullanılan elektrikten, Kadın hijyen ürünlerinden çocuk bezlerin[1]den, hayvan mamalarından, sağlık ve temel ihtiyaçlar üzerinden alınan yüksek miktardaki ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ADALETSİZ VERGİ SİSTEMİ

Üretim ve taşımada mal ve hizmetlerin maliyetini etkileyen mazot ve benzin gibi ürünlerden tüketim vergileri kaldırılmalıdır diyen Kılıç şöyle konuştu: “Vergi uzmanlarının hesaplamalarına göre ‘Bugün Ankara merkezde litre fiyatı 37,42 TL olan benzinin; 6,23 TL’si KDV, 9,45 TL’si ÖTV, toplam vergi 15,68 TL’dir.’ 45 litrelik bir depo benzin için, 979 TL ürün bedeli, 705 TL vergi ödeyerek toplamda 1.684 lira ödeniyor bu giderler satış maliyetini etkilediğinden tüketicilere zam olarak yansımaktadır. Yetkililere seslenmek istiyoruz. Her ekonomik krizde tüketicilerin cebine uzanan adaletsiz vergi sisteminizden vaz geçin. Bütçe açığını kapatmak için sürekli dolaylı vergileri artırmak yerine, kamu harcamalarında tasarrufa gidin, israf edilen kaynakların verimli kullanılmasını sağlayın. Değerli Tüketiciler, zam öncesi benzin istasyonlarında kuyruklar oluşturmak yerine, zamları sorgulayıp itiraz etmeli, tüketimden gelen gücümüzü kullanmalıyız.”

MÜCADELEDE BİRLEŞELİM

THD Genel Başkanı Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomik koşulların zorlaştığı günümüzde, bir başka tüketici sorunu ise tüketicilerin satın aldıkları mal ve hizmetlerde kredi kartı kullanması ve kredi kart borcunu da yine kredi karından karşılamak zorun da kalmalarıdır. Bunu fırsat bilen bazı satıcı ve sağlayıcılar kredi kartından ödeme yapmak isteyen tüketicilerden ‘Hizmet bedeli’, ‘kredi kart komisyonu’ gibi değişik ad altında ek ücretler almaktadır” dedi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar