Grev nedeniyle tren seferleri durdu

Grev nedeniyle tren seferleri durdu
İngiltere ve Fransa'yı birbirine bağlayan Manş Tüneli'ni işleten Getlink’e bağlı işçilerin greve gitmesi nedeniyle tüneldeki tren seferleri durdu.

İngiltere ve Fransa'yı birbirine bağlayan Manş Tüneli'ndeki tren seferleri durdu. Tüneli işleten Getlink’e bağlı işçilerin greve gitmesi nedeniyle tünelden yolcu, yük ve araç taşıma hizmetleri yapılamıyor. İşçilerin, bu yılki kârdan daha yüksek bir pay istedikleri aktarılarak, şirketin yaptığı bin eurolık ikramiye ödemesini yetersiz buldukları ve üç katı seviyesine çıkarılmasını talep ettikleri belirtildi. Getlink’in geliri yılın ilk dokuz ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 36 artarak 1,4 milyar Euro oldu.


Getlink'in yaptığı açıklamada, Fransız sendikaları tarafından organize edilen grev sebebiyle tren seferlerinin kesintiye uğradığı ve Fransa ile İngiltere’deki terminallerin kapanmasına sebep olduğu ifade edildi. Binlerce yolcu Fransa’nın başkenti Paris'teki Gare du Nord yüksek hızlı tren terminalinde mahsur Kaldı, trenler Paris’e geri döndü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar