Grayscale kararı sonrasında Bitcoin yükselişe geçti

Grayscale kararı sonrasında Bitcoin yükselişe geçti
Federal Temyiz Mahkemesi’nin Grayscale Investments’a dair kritik bir kararı, Bitcoin ve kripto para sektörüne adeta bir can suyu oldu. Bu kararın etkileri, kripto para ve ilgili hisse senetlerinin değerlerinde gözle görülür bir yükselişe yol açtı.

ABD’nin üst yargı organlarından biri olan Federal Temyiz Mahkemesi, Grayscale Investments’ın Bitcoin fonunun Borsa Yatırım Fonu (ETF) olarak kabul edilip edilmemesi konusunda yeniden değerlendirme yapılması gerektiğine hükmetti. Bu kararın ardından, Bitcoin fiyatı yaklaşık olarak yüzde 5 oranında bir artış göstererek 27.000 dolar seviyelerine ulaştı.

Grayscale’ın kendi fonu olan GBTC, net varlık değerinde yüzde 17 oranında bir artış yaşarken, iskontosunu da yüzde 25’ten yüzde17’ye indirdi. Bu gelişmeler, piyasada ETF dönüşümünün önündeki engellerin kalkabileceğine dair iyimser bir hava yarattı.

Yargıç Neomi Rao’nun ifadeleriyle, federal kurumların “benzer durumları aynı şekilde değerlendirmesi” gerektiği belirtildi. Aynı yargı organı, iki farklı Bitcoin vadeli işlem fonunun işlem görmesini onaylamış, fakat Grayscale’ın fonu için aynı izni vermemişti. Bu pozitif havanın etkisi yalnızca Bitcoin ile sınırlı kalmadı. Coinbase ve MicroStrategy hisseleri sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 9 oranında değer kazanırken, madencilik şirketleri Marathon Digital, Riot Platforms ve Hut 8 Mining de önemli artışlar yaşadı.(Btchaber)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar