Gözaltına alınan Gazeteci Furkan Karabay mahkemeye sevk edildi

Gözaltına alınan Gazeteci Furkan Karabay mahkemeye sevk edildi
Gerçek Gündem editörlerinden Furkan Karabay, "Terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme" suçlaması sebebiyle gözaltına alınmıştı. Bugün ifadesi alınan Karabay tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gerçek Gündem' editörlerinden Furkan Karabay, bir kez daha gözaltına alındı. Karabay'ın, yargıyla ilgili bir haber yapmasının ardından gözaltına alındığı öğrenildi. Hakkındaki tebligatı almak üzere karakola çağrılan Karabay, gözaltına alınarak Vatan Emniyeti'nde bulunan Terör Şube'ye götürüldü.

Karabay, gözaltına alınmasının ardından avukatlarıyla görüşebildi. Haberde yer alan bir duruşma tutanağından aktarılan bilgiler nedeniyle "Terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme" ve "İftira" suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Emniyet'teki ifadesinde Karabay'a sadece yaptığı haberle ilgili sorular yöneltilirken, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle 7. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği öğrenildi. Ancak, mahkemeye ve salonun önüne gazetecilerin alınmadığı belirtildi.

Editör Karabay'ın Emniyet'teki ifade işlemleri dün akşam saatlerinde tamamlandı ve geceyi Emniyet'te geçirdi. Sabah saatlerinde ise Çağlayan Adliyesi'nde savcılığa sevk edildi.

Karabay'ın avukatı Enes Ermaner, müvekkiliyle halen keyfi olarak görüştürülmediğini belirterek sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Ermaner, "Gözaltındaki kişilerin avukatlarıyla görüştürülmemesi ne zamandan beri bir uygulama haline geldi? Umarım bu durumun arkasında kötü muamele gibi olumsuz bir durum yoktur" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar