Görevine son verilmişti: Fenerbahçe Beko'nun koçu Dimitris Itoudis'ten ayrılık açıklaması

Görevine son verilmişti: Fenerbahçe Beko'nun koçu Dimitris Itoudis'ten ayrılık açıklaması
Yunanistan Erkek Milli Basketbol Takımını çalıştıran Itoudis'in görevine son verildi.

Fenerbahçe Beko da baş antrenörlük görevini sürdüren ve geçtiğimiz yıldan bu yana Yunanistan Erkek Milli Basketbol Takımını çalıştıran Dimitris Itoudis'in görevine son verildi.

Yunanistan Basketbol Federasyonu'nun yaptığı duyuruda başantrenör Dimitris Itoudis ile yolların ayrıldığı açıklandı.

Dimitris Itoudis de sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Itoudis'in açıklaması şöyle:

“Mart 2022’de federasyon başkanı Sayın Liolios’un daveti ve onurlandırmasıyla Yunanistan milli takımının antrenörlük görevini üstlendim. Her zaman görev almaktan onur duydum. Her zaman milli takımımızın başarısı için her şeyimi verdim. Milli takımımızın karşılaştığı tüm olumsuzluklara rağmen, ülkemizi saygı, mücadele ve fedakârlıkla temsil etmek için tüm gücümüzle savaştığımıza inanıyorum.Son Dünya Kupası’nın ardından milli takımımız Olimpiyatlara katılabilmek için Olimpiyat Eleme Turnuvası’na katılmaya hak kazandığı bir yıla girdi. Bu turnuva, kendi şampiyonalarında oynayan EuroLeague takımının yükümlülüklerinin sona ermesinden sadece birkaç hafta sonra gerçekleşecek.

'BU ÇABAYA DESTEK OLMALARINI İSTİYORUM'

Milli takımımızın başına geçtiğim ilk andan itibaren düşüncem takımın birlik içinde olması gerektiğiydi. Bu tüm Yunanlıların takımıdır ve bunu kişisel isteklerimizin ve kişisel çıkarlarımızın üzerinde tutma sorumluluğumuz vardır. Bu özel durumda, benim kişisel isteğim milli takımımızı yaklaşan Olimpiyat Eleme Turnuvasına götürmektir. Ancak kulübümle olan sorumluluklarım Olimpiyat Eleme Turnuvasının başlamasından sadece birkaç hafta önce sona erecek ve böylesine önemli bir turnuvaya hazırlanmanın gerektirdiğine inandığım ölçüde müsait olmama izin vermiyor. Bu nedenle, federasyon başkanı Sayın Liolios ile yaptığımız istişareler sonucunda, federasyonun ve milli takımımızın yanında kar amacı gütmeden, sadece ihtiyaç duyulduğunda tavsiye ve görüşlerimle yer alacağıma karar verdik. Bu süre zarfında tüm Yunan taraftarların desteğini hissetim ve bu beni takım düzeyinde kazandığım şampiyonluklardan daha fazla duygulandırdı. Ülkemizi layıkıyla temsil edebilmek için tüm gücümü verdim. Tüm oyunculara, antrenörlere ve personele teşekkür etmek istiyorum. Her şeyden önce Milli Takımımızı seven, seven, sevgisini bunca zamandır hissettiğimiz taraftarlarımıza teşekkür ediyor, Olimpiyatlara katılma yolunda göstereceği çabaya destek olmalarını istiyorum”

'HAYAL KIRIKLIĞI'

FIBA Dünya Kupası’nda turnuvayı 15. sırada bitiren Yunanistan, büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı.

Yunanistan'ın kadrosunda Giannis Antetokounmpo, Tyler Dorsey, Kostas Sloukas ve Nick Calathes gibi isimler yer almamıştı.

Itoudis'in önderliğindeki Yunanistan, geçen yıl da EuroBasket'te çeyrek finale çıkma başarısı göstermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar