Bu hataları Japonya ve Brezilya affetmez: Yüksel İsar'dan Filenin Sultanları'na kritik uyarı

Bu hataları Japonya ve Brezilya affetmez: Yüksel İsar'dan Filenin Sultanları'na kritik uyarı
Yüksel İsar, Filenin Sultanları'nın 3-1'lik Peru maçını yorumladı.

Bu işin şakası yok

Rakip Peru. Dünya 31’incisi Yıllar önce Rusya ile final oynamış ama şimdi bize rakip olmaktan çok uzak.

Santarelli de böyle düşünmüş ki neredeyse yedeklerle oynadı. Bir açıdan doğru. Çünkü hedef maç değil bu. Hemen hemen her gün maç var. Böyle olunca rotasyon doğru. Ayrıca her oyuncunun hazır olması gerekir zorlu maçlar için

Maça pasör çaprazı olarak Ebrar, smaçörler, Derya ve İlkin, Orta oyuncular Kübra ve Aslı, pasör Elif ve libero da Simge’ydi.

Karşılıklı sayılarla başladı. Sonra hâkimiyeti ele geçirdik. 6-3. İlk ace İlkin'den geldi. 8-3. Ebrar gerçek yerinde. Ebrar ve İlkin sayı yükümüzü çekiyor. Bu 3. Antrenman maçı daha kolay oluyor diye düşünüyoruz. Seyirciler, oyuncular ve Santarelli de böyle düşünüyordu. Peru ilk sette bunu doğruladı. Belki dünya 1 numarası olmamızdan çekinmişlerdi.

Skor 14- 8 iken Peru ilk molasını aldı. İlkin soldan hücumlarına devam ediyor. 17-9 Ayrıca orta oyuncularımız da özellikle bloklar ile katkı yapıyor. Hepsi Türk duvarı. Bloklarımız da onların iyi hücum yapmasını engelliyor. Özellikle ortadan hücum yapamıyorlar. Köşelere de orta oyuncularımız yardıma çabuk gidiyor. Kübra Eda gibi tek ayak hücumları, Aslı da Zehra gibi kısa paslarla sayı katkısı da yapıyorlar. Hücum yüzdemiz 65 iken 1. Sette Peru’nun ise %17

Setin sonuna doğru Peru iyi savunma yapmaya başladılar. Ralliler uzamaya başladı. Ayrıca blokları da oturdu.25-18 aldık ilk seti.

İkinci sette de canlanan bir Peru gördük. Bunun işaretini ilk setin 18. Sayımızdan sonra gösterdi. 4-1, 6-2 gerideyiz. İki blok yaparak 6-4 oldu. İlk sette fırtına gibi esen İlkin durdu. 8-8 de beraberliği yakaladık. İlkin'in ace'i ile 9-8 öne geçtik ama Peru ya özgüven geldi. Servislerimiz çok etkili değil. Bu şekilde set 1-2 farkla gitti geldi. 14-14 de yine beraberlik. Ebrar ile 16-14 yaptık. Hatta Kübra blokladı, 17-14 oldu. Peru molası. Peru geri geldi. 19- 19 da beraberlik. 20-19 Peru önde. İlk kez mola aldık.

Setin sonuna doğru set yine gitti geldi.23-23. Cansu girdi Elif in yerine. Hande set sayısını çevirdi 24-24. Servise Vargas'ı aldık. Hücumda blok yedi. 27-25 seti kaybettik.

Üçüncü sete de aynı altı ile başladık. Yine kötü başladık 4-1. İkinci sette duran İlkin tekrar devrede 4-3 gerideyiz. Peru üz güvenli ve dirençli oynamaya devam ediyor. Ebrar pasör çaprazı olduğunu hatırladı ve 11-8 sonra 15-10 ve 17-11 olarak skor lehimize döndü. Özellikle orta oyuncumuz Aslı hem blok hem hücum hem de ace ile skor katkısı verdi. Seti 25-17 aldık.

4. sete kötü başladık. Aynı ikinci set gibi 4-1 iken yine 4-3 oldu. Karbon kopyası gibi 2. setin. Maçın sonuna doğru set gitti geldi. Uzatmaya gittik. Direkten döndük resmen.

Seti 29-27 maçı 3-1 aldık ama resmen göbeğimiz çatladı. Bu işler gevşemeye gelmiyor. Moral de çok önemli. Maçın başında böyle olması yani yedek ağırlıklı olması iyi diye düşündük ama 2 ve 4. setlerde cevabımızı aldık.

Yedek kalan oyuncularımız da düşünsünler yöneticilerimiz de…

Maçı 3-2 alsaydık ya da kaybetseydik yaratacağı moral bozukluğunu düşünmek bile istemeyiz. Uykudan uyandık sanırım. Rakibi küçük görmek yok. Bu hataları Japonya ve Brezilya affetmez!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar