Ne diyeceği merak ediliyordu: Merkeze çekilen valinin eşi konuştu

Ne diyeceği merak ediliyordu: Merkeze çekilen valinin eşi konuştu
Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın eşi Hüseyin Kocabıyık'ın yaptığı Gezi davası yorumu dikkat çekerken, Funda Kocabıyık bu paylaşımlar sonrası merkeze çekilmişti. Eşinin merkeze çekilmesi sonrası ilk kez konuşan eski AKP'li vekil Hüseyin Kocabıyık, alınan kararın, kendi açıklamaları ile ilgisi olmadığını savundu.

Eski AKP milletvekili olan Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası''nda çıkan kararı eleştiren bir tweet atmıştı. Bu paylaşım sonrasında eşi Vali Funda Kocabıyık, görevden alınıp merkeze çekildi. 3 gün sonra sessizliğini bozan Hüseyin Kocabıyık, "Benim attığım tweet''lerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Gezi Davası hakkındaki düşüncemde de aynı yerdeyim" dedi.

Kocabıyık resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm hayatımızda CHP''nin 1946''da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019''da İstanbul''da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes''i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar. Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Funda Kocabıyık''ın merkeze çekilmesinin ardından ne diyeceği merak konusu olan Hüseyin Kocabıyık suskunluğunu bozdu. 3 gün aradan sonra yeni bir açıklama yapan Kocabıyık, ''''Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweetlerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara''ya çekilmesi idari bir tasarruftur'''' dedi.

Hüseyin Kocabıyık''ın açıklamaları şu şekilde:

Benim attığım tweet''lerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. AK Parti''nin kurucu ilkelerinde biz böyle durumlara karşı çıktık. AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Parti içerisinde ''adalet'' kavramını bugün tartışmaya açmak isteyen insanlar var bunu da görelim.

Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var. Kararın oluşturulmasında ve kararı oluşturan kişilerde sorun var. Bu çok açık, inkar edemeyiz. Bunu dün de söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim.

Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweetlerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara''ya çekilmesi idari bir tasarruftur.

Türkiye''de bugüne kadar değişim ve dönüşümleri yapan insan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''dır. Türkiye''nin yeni bir demokrasi hamlesi yapması gerekiyor. Bunu yapacak güç ve karizma da Cumhurbaşkanı''nda var

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar