Google’dan müthiş bir proje! Google TV'lerin uzaktan kumandası kendi kendini şarj edecek...

Google’dan müthiş bir proje! Google TV'lerin uzaktan kumandası kendi kendini şarj edecek...
Teknoloji devi Google, kullanıcıların hayatlarını her geçen gün daha da kolaylaştıracak yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Google, TV kumandalarının ortam ışığından faydalanarak kendi kendini şarj edecek yeni bir cihaz üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Güneş enerjili TV kumandaları sayesinde pil değiştirme ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Hem de pillerin ürettiği atıkları azaltıyor. Google, gelecek yeni TV’lerin uzaktan kumandaları ortam ışığından yararlanarak, kendi kendini şarj edebilecek kumandalar üzerinde çalışma yürütüyor.

GÜNEŞ ENERJİLİ TV UZAKTAN KUMANDA 

Android TV ve Google TV cihazları için uzaktan kumandalar tasarlamak üzere Google ile birlikte çalışan TW Electronics, CES 2023’te Google TV’ler için yeni televizyon kumandasını tanıtıma çıkardı.

Donanımhaber’de yer alan bilgilere göre, şirketin Exeger ile birlikte geliştirdiği yeni uzaktan kumanda, ortam ışığından faydalanarak kendi kendini şarj edebilecek. Işık enerjisini elektriğe dönüştüren güneş pili panel sayesinde bu işlemi gerçekleştirdi.

TV’lerin güneş enerji ile çalışacak uzaktan kumandaların henüz ne zaman yaygın hâle geleceğine dair bilgi yok. Ancak pille çalışan geleneksel Google TV uzaktan kumandalarına kıyasla üretim maliyetinin önemli ölçüde yüksek olduğunu düşündüğümüzde, başlangıçta yalnızca üst seviye Google TV cihazlarıyla gelmesi muhtemel.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar