Google, yapay zeka ile oluşturulan görsellerde kaynak istiyor!

Google, yapay zeka ile oluşturulan görsellerde kaynak istiyor!
Google yapay zeka ile oluşturulan görseller için yeni özellikler geliştirdi. Buna göre yapay zeka görsellerinde etiket yer alacak.

Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler, inandırıcı olmasıyla güvenlik endişelerine yol açıyor. Google ise yanlış bilgilerin önüne geçmek için üç yeni özelliğini açıkladı. Google Arama’ya odaklanan bu yenilikler, yapay zeka tarafından oluşturulan sahte görsellerin belirlemesine yardımcı olacak.

Google, yapay zekanın popülerliğine karşı güvenlik önlemlerini artırıyor. Duyurulan yeni özellikler başlıca görselin kaynağı hakkında bilgi sağlayacak. Buna göre Google, yapay zeka görsellerine metadata ekleyecek ve arama sonuçlarında “yapay zeka kaynaklı” gibi bir etiket yerleştirecek.

Yeni tanıtılan özelliklerden biri olan “Bu Görüntü Hakkında”, kullanıcıların bir görüntünün geçmişi ve kaynağı hakkında ayrıntılara erişmesini sağlayacak. Google Görseller’de yer alan bir fotoğrafa tıklayarak Google’a ilk kez ne zaman eklendiği görülebilecek. Ayrıca internette hangi kaynaklarda yer aldığı da gösterilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar