Google Duet AI, kullanıcı kitlesini genişletiyor!

Google Duet AI, kullanıcı kitlesini genişletiyor!
Google, ilk olarak 2023 yılındaki I/O etkinliğinde duyurduğu Duet AI yapay zeka sistemi, artık daha fazla Gmail, Google Drive ve Google Docs kullanıcısının hizmetine sunulacak.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında düzenlenen I/O etkinliğinde duyurulan Duet AI adlı "içeriğe göre yardımcı gerçek zamanlı yapay zeka destekçisi", Google'ın aktif olarak çalıştığı alanlardan biri olan yapay zeka alanında dikkat çekiyordu. Ancak, henüz Gemini çatısı altına entegre edilmemiş olan Duet AI, şimdi Gmail, Google Docs ve Google Drive gibi çeşitli platformlarda daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulmuş durumda.

HER UYGULAMADA FARKLI GÖREVLER...

Workspace Labs programına katılan daha fazla kullanıcıya açılan bu özellik, farklı görevler için yapay zekâdan destek almayı mümkün kılıyor. Yapay zekânın kullanıcıya nasıl yardımcı olacağı, kullanıcının taleplerine ve gereksinimlerine göre belirleniyor. Örneğin, Gmail kullanırken Duet AI, önceki maillerden bilgileri bulabiliyor, sorulara bu bilgileri kullanarak cevap verebiliyor, cevap alternatifleri sunabiliyor ve Google Drive dosyalarından bilgi derleyebiliyor.

253.jpg

Google Drive'da ise Duet AI ile dökümanları özetleme, bilgi derleme, belge bulma gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Google Sheets'te ise yapay zekâ ile tablo oluşturmak, formüller yazmak ve işlem yapmak daha kolay hale geliyor. Örneğin, "Bana bir satış maliyet tablosu oluştur, C3'ten G27'ye kadar uzansın, bunun için Google Drive'daki 'Satış Maliyet Tablosu' dosyasındaki verileri kullan." dediğinizde yapay zekâ, bu isteğinizi yerine getirebiliyor.

2.webp

Ayrıca, Duet AI ile Google Slides için görsel oluşturmak, yeni slayt eklemek ve sunumları özetlemek de mümkün olabiliyor. Duet AI, Gmail dışındaki uygulamalarda ekranın önemli bir bölümünü kaplayarak kullanıcıya destek sağlıyor. Sağ üstte bulunan tek bir düğme ile Duet AI kapatılıp açılabiliyor. İlerleyen dönemlerde, Duet AI'nin bireysel Google kullanıcıları için ücretli Google One Premium AI paketinde yer alacağı da belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar