Gizemli cisim ABD'den sonra bu sefer de Romanya'da ortaya çıktı

Gizemli cisim ABD'den sonra bu sefer de Romanya'da ortaya çıktı
Geçtiğimiz hafta ABD'de ortaya çıkan monolit, daha sonra gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Tıpkı ABD'dekine benzer bir monolit de Romanya'da ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah eyaletindeki Red Rock Çölü'nde bulunan gizemli metal monolitin bir benzeri şimdi de Romanya'da ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Utah'ta ortaya çıkan bir monolit, daha sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Tıpkı Utah'takine benzer bir monolit, bu sefer de Romanya'daki arkeolojik bir bölgede ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta sizlere aktardığımız biz haberimizde, ABD'nin Utah eyaletindeki çorak bir arazide monolit bulunduğundan bahsetmiştik. Bu gizemli monolit, geçtiğimiz günlerde ise ortadan kaybolmuştu.

ABD'deki gizemli monolite benzer bir başka monolit de Romanya'da ortaya çıktı. Bu gizemli monolitin bulunduğu yer ise Romanya'nın Piatra Neamt şehrindeki BatcaDoamnei Tepesi oldu. Açıklama yapan yetkililer, monolitin kime ait olduğunun bilinmediğini ve soruşturma başlattıklarını ifade etti.

1.webp

Yaklaşık 4 metre yüksekliğe sahip olan monolit, arkeolojik bir bölge olan Petrodava Dacian Ormanı yakınlarında keşfedildi. Ladbible'a göre orman, Piatra Neamt'taki en eski tarihi alan. Bu alanın milattan sonra 2. yy'da Romalılar tarafından yok edildiği düşünülüyor. Ancak kalıntılar, bugün halen görülebiliyor.

Gizemli monolit, Romanya'nın 7 Doğa Harikası'ndan bir tanesi olan Ceahau Dağı ya da halk arasındaki adıyla Kutsal Dağ'ın sadece metrelerce ötesinde bulunuyor. Neamt Kültür ve Tarihi Miras Yetkilisi Rocsana Josanu, monolitin ortaya çıkışını araştırmaya başladıklarını dile getirdi.

Kaynak: Euronews/Webtekno

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar