GİB personeli için zorunlu hizmet düzenlemesi

GİB personeli için zorunlu hizmet düzenlemesi
Gelir İdaresi Başkanlığı Personeli Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik 21 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı yeni düzenlemeyle bölgedeki zorunlu çalışma süresini tamamlayıp da bölgede kalmak isteyenlerin taleplerine yönelik yeni bir değişiklik yaptı.

Gelir İdaresi yer değiştirmeye tabi personel: Vergi dairesi müdürleri yönetmeliğe göre, vergi dairesi müdürü, müdür, vergi dairesi müdür yardımcısı ve müdür yardımcıları yer değiştirme suretiyle atamaya tabidir.

Önceki düzenlemede sadece 4. ve 5. hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma süresini tamamlayanlara yönelik düzenleme bulunuyordu. Önceki düzenlemeye göre, 4 ve 5. bölgede yer alıp da zorunlu çalışma süresini tamamlayanlardan bu bölgelere atanmak veya bu bölgelerde kalmak için talepte bulunanların istekleri yerine getirilebilir. Ancak bu bölgelerde toplam çalışma süresi, her bir bölge için 6 yılı geçememekteydi.

21 Ocak 2022 tarihli yeni düzenlemede ise kapsam genişletilmiştir. 1 inci, 2 nci ve 3 üncü hizmet bölgeleri için, her bir bölge için belirlenen çalışma süresinin iki katı, 4 ve 5. hizmet bölgelerinde ise aynı hizmet alanında çalışma süresi 8 yılı geçemeyecektir. Bu yeni düzenlemeyle, hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma süresini tamamlayanların aynı yerde göreve devam edebilecekleri süre artırılmıştır.

İşte Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme

“f) (ç) bendindeki hüküm saklı kalmak üzere;

1) 1 inci, 2 nci ve 3 üncü hizmet bölgelerinden birinde zorunlu çalışma sürelerini tamamladıkları halde, bu bölgelere atanmak veya bu bölgelerde kalmak için talepte bulunanların istekleri yerine getirilebilir. Ancak bu bölgelerde toplam çalışma süresi, her bir bölge için belirlenen çalışma süresinin iki katını geçemez.

2) 4 üncü ve 5 inci hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma süresini tamamladıkları halde, bu bölgelere atanmak veya bu bölgelerde kalmak için talepte bulunanların istekleri yerine getirilebilir. Ancak bu bölgelerde, aynı hizmet alanında çalışma süresi 8 yılı geçemez.”

Gelir İdaresi Başkanlığı personeli için bölgelere göre zorunlu hizmet süreleri şu şekilde:
Birinci bölge 10 yıl
İkinci bölge 8 yıl
Üçüncü bölge 6 yıl
Dördüncü bölge 4 yıl
Beşinci bölge 2 yıl

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar