Genesis SEC’in “Terra” radarına takıldı

Genesis SEC’in “Terra” radarına takıldı
Kripto para borsası Genesis, iflas eden Terra’ya kredi verdiği gerekçesiyle SEC’in radarına takıldı. SEC, dava ile bağlantılı olan belgelerin teslimi için çağrıda bulunsa da Genesis’ten henüz herhangi bir adım gelmediği tespit edildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Terraform Labs’a karşı açtığı davayı denetleyen New York yargıcı, iflas eden Terra’ya dijital varlık kredisi veren Genesis’in dava ile bağlantılı olarak SEC’e belirli belgeleri teslim etmemesi üzerine mahkeme celbine uymasını emretti.

SEC, Genesis ve kardeş kuruluşlarına 12 Eylül’de mahkeme celbini tebliğ ederek 9 Ekim’e kadar yanıt vermelerini istemesine rağmen hiçbir belgenin teslim edilmediği kaydedildi. Genesis’in belge teslimi için son günü ise 18 Ekim 2023 olarak belirlendi. Mahkeme celbinin tam kapsamının, talep edilen kesin belgeler de dahil olmak üzere, belirsiz olduğu kaydedildi.

Öte yandan SEC, Genesis tarafından 3AC’ye aktarılan milyarlar ile Do Kwon ve Terraform Labs tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen dolandırıcılık arasındaki bağlantıyla yakından ilgileniyor. Bununla birlikte, DCG’nin uzantılarının tüm sektöre yayıldığı göz önüne alındığında, SEC’in mahkeme celbine uymaya zorlandığında Genesis’ten başka hangi ilgili bilgilerin gelebileceği ise belirsiz görünüyor. (Coingeek)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar