Gençlerde Kolorektal kanserlere dikkat

Gençlerde Kolorektal kanserlere dikkat
Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı olan Prof. Dr. M. Tahir Özer, kolorektal kanserlerin artan bir sağlık sorunu olduğunu belirterek farkındalığa vurgu yaptı.

Özer, kolorektal kanserlerin giderek daha genç yaşlarda da görülebileceğini ve hastalıkla ilgili farkındalığın artmasıyla erken tanı sayesinde hastalığın tamamen iyileşebildiğini ifade etti. Kolorektal kanserlerin belirtileri ve riskli gruplar hakkında bilgi veren Özer, hastaların şikayetlerini dikkate alarak uzman doktorlara başvurmalarının önemine değindi.

Kolorektal kanserlerin teşhisi ve tedavisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. M. Tahir Özer, belirtileri olan kişilerin uzman doktorlara başvurması gerektiğini ve gerekli tetkiklerin yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 50 yaşından sonra herkesin bir kez kolonoskopi yaptırması gerektiğini ve ailede kolorektal kanser öyküsü olanların bu tetkiki 10 yıl önce başlatması gerektiğini önerdi. Yıllık olarak "Gaitada Gizli Kan" testi yaptırmanın da tavsiye edildiğini söyledi.

Özer, utanma duygusunun doktora başvuruyu engellememesi gerektiğini ve hastaların zamanında muayeneye gelmelerinin önemine vurgu yaparak sağlık ve mutluluk dolu günler diledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar