Geçiş ücretleri can yakacak! Köprü ve otoyollara rekor zam geliyor

Geçiş ücretleri can yakacak! Köprü ve otoyollara rekor zam geliyor
Yerel seçimlerin hemen ertesi gününde, dolar kuru üzerinden geçiş garantisi verilen köprü ve otoyolların tamamında döviz kuru zammı beklentisi bulunuyor.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, doların değer kazanmasıyla birlikte köprü, tünel, havaalanı ve demiryollarındaki dövizle alınan hizmetlerin maliyetinin arttığına dikkat çekti. Özellikle 1 Nisan'da geçiş ücretlerinde ödenecek tutarların araç başına Osmangazi Köprüsü'nde 1.632 lira, Çanakkale Köprüsü'nde 650 lira, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 176 lira, Avrasya'da ise 208 lira olacağını belirtti. Bu artışın vatandaşa yansıtılan ücret tarifelerine gizli bir zam anlamına geldiğini vurgulayan Sarıgül, vatandaşların aynı ücreti ödemesine rağmen aradaki farkın Hazine tarafından ödeneceğini ifade etti.

Köprü ve otoyollara 1 Nisan zammı geliyor

Sarıgül, köprü ve tünel geçiş ücretlerinin 1 Ocak 2024'te güncellendiğini hatırlatarak, firmalarla yapılan sözleşme gereği fiyatların üç ayda bir güncel kur üzerinden yeniden belirlendiğini belirtti.

Sarıgül, sözleşme gereği dolar ve Euro üzerinden belirlenen geçiş ücretlerinin uygulanan ücretlerin kat ve kat üzerinde olduğunu belirterek, aradaki farkın Hazine tarafından karşılandığını ifade etti. Sarıgül, vatandaşların Osmangazi Köprüsü'ne 290, Çanakkale Köprüsü'ne 295, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 35, Avrasya Tüneli'ne ise 80 lira ödediğini ancak garantiler nedeniyle kur farkının Hazine tarafından karşılandığını dile getirdi. Ayrıca, iktidarın firmaları düşündüğü kadar emeklileri düşünmediğini ve emeklilere yönelik "kaynak yok" söylemiyle çeliştiğini vurguladı.

GEÇİŞ ÜCRETLERİ CAN YAKACAK

CHP'li Mustafa Sarıgül, bugünkü kuru dikkate aldıklarında, 1 Nisan'a kadar doların artmaması veya sabit kalması durumunda bile geçiş ücretlerinin yine yüksek olacağını belirtti. Ayrıca, iktidarın garantili projelerde işletmeci firmaların kur kayıplarını göz önünde bulundurarak güncelleme yaptığını ifade ederek, seçim sonrasında bu projelerde ilk artışın yaşanacağını söyledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar