Geçen yıl 200 lira olan hurma bu yıl 300-400 lira

Geçen yıl 200 lira olan hurma bu yıl 300-400 lira
Ramazan ayına sayılı günler kala, hurma fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Geçen yıl 200 liraya satılan hurmalar, bu yıl tezgahlarda 300-400 lira arasında alıcı buluyor

Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden olan hurma fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Geçen yıl 200 liraya satılan hurmalar, bu yıl tezgahlarda 300-400 lira arasında alıcı buluyor. Fiyatların geçen seneye oranla yüzde 80 oranında artış gösterdiği belirtilirken, bu durumun özellikle Kudüs hurması gibi kaliteli çeşitlerde daha belirgin olduğu ifade ediliyor.

Hurma satışı yapan Mıraz Şahin, Ramazan ayına kadar satışlarda yoğunluk yaşanmasını beklediklerini dile getirdi. Şahin, 8 farklı hurma çeşidi arasında Kudüs, İran ve Medine hurmalarının bulunduğunu belirterek, “Ramazan hurması insanların vazgeçilmezidir. Vatandaşların oruçlarını açmak için tercih ettikleri ilk yiyecek hurmadır. En kaliteli hurma Kudüs hurmasıdır. Çünkü Kudüs hurması daha tatlı ve dolgun olur. Geçen yıl 230 liradan satıyorduk, bu yıl 300-400 liradan satıyoruz" dedi.

Gaziantepli vatandaşların özellikle Kudüs hurmasına yoğun talep gösterdiğini belirten Şahin, “Vatandaşın yoğun olarak tercih ettiği Kudüs hurmasıdır. Biz de yoğunluğumuzu bu hurmaya yönelttik. Kudüs hurması da kendi içinde kalite olarak ayrılıyor" şeklinde konuştu.

Hurma alırken kalitesini anlamanın tadına bakarak mümkün olduğunu vurgulayan Şahin, “Vatandaşlar hurmanın kalitesini nasıl anlar? İşin içinde olmazsa onu anlayamaz. Dışarıdan baktığında yanılabilir. Bu yüzden almadan önce mutlaka tadına bakılmalı. Tatmadan hurma alınmasına karşıyız" ifadelerini kullandı.

Ramazan öncesinde hurma fiyatlarındaki bu artış, vatandaşları alternatif iftar seçenekleri arayışına yönlendirirken, hurma tüketicileri de kaliteye dikkat etmeye çağrılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar