Gazze’de gece yardım dağıtımları askıya alındı

Gazze’de gece yardım dağıtımları askıya alındı
BM, Gazze’de gece yardım dağıtımlarına en az 48 saat süreyle askıya aldı.

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıları ve yardım çalışanlarına yönelik tehditler sebebiyle bölgede gece yapılan yardım dağıtımlarını en az 48 saatliğine durdurma kararı aldı.

Bu karar, İsrail güçlerinin bir saldırısında World Central Kitchen adlı uluslararası yardım kuruluşunun yedi çalışanının yaşamını yitirmesinin ardından geldi.

BM Genel Sekreteri Antoni Guterres'in Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yapılan açıklamada, BM'nin güvenlik durumunu yeniden değerlendirmek adına gece yapılan yardım operasyonlarını geçici olarak askıya aldığı bildirildi. Dujarric, Gazze'nin özellikle kuzey kesiminde insanların ölümle karşı karşıya kaldığını ve Dünya Gıda Programı'nın (WFP) bölgeye gıda konvoyları göndermeye devam ettiğini belirtti.

Dujarric, "Kıtlık tehlikesi artarken, Gazze Şeridi boyunca insani yardım personelinin ve malzemelerinin serbestçe ve güvenli bir şekilde hareket edebilmesi hayati önem taşımaktadır," diyerek uluslararası toplumu bölgeye daha fazla destek olmaya çağırdı.

İsrail'in Gazze'deki operasyonları ve buna bağlı olarak artan gerilim, hem bölgesel hem de uluslararası düzeyde endişelere yol açmış durumda. BM'nin yardım dağıtımlarını askıya alması, bölgedeki insani durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Uluslararası toplum ve ilgili taraflar, sivillerin korunması ve insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılması için acil önlemler alınması konusunda çağrıda bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar