Gazze’de can kaybı 35 bini bulmak üzere!

Gazze’de can kaybı 35 bini bulmak üzere!
Gazze ile İsrail arasında savaş tansiyonu her geçen gün artmaya devam ediyor. 202 gündür saldırıların devam ettiği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 305’e, yaralıların sayısı ise 77 bin 293’e yükseldi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni aralıksız bombalıyor. Gazze'deki saldırılar ve 202 gündür süren kuşatma nedeniyle can kaybı günden güne artarken, Filistinliler açlıkla karşı karşıya kalıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun son 24 saatte sivillere düzenlediği beş saldırıda 43 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 64 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, saldırıların başladığı tarihten bu yana ortaya çıkan bilançoda, yaşamını yitiren sivillerin sayısının 34.305'e, yaralıların sayısının ise 77.293'e yükseldiği belirtildi.

ojpl.jpg

BM Dünya Gıda Programı Cenevre Ofisi Direktörü Gian Carlo Cirri, Gazze Şeridi'nde çocuklar arasında yetersiz beslenmenin arttığını ve 2 yaşın altındaki çocukların %30'unun ciddi şekilde yetersiz beslendiğini belirtti. Cirri, Gazze'nin kuzeyinde nüfusun %70'inin açlıkla karşı karşıya olduğunu, insanların temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını ve hayvan yemi yemeye, dilenmeye, eşyalarını satmaya zorlandıklarını dile getirdi. Cirri, birçok kişinin yoksul olduğunu ve bazı kişilerin açlıktan öldüğünü belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar