Gazze'de can kaybı 33 bini aştı

Gazze'de can kaybı 33 bini aştı
İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 33 bin 37'ye, yaralananların sayısı ise 75 bin 668'e ulaştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı 181 gündür devam ediyor. Bu süre zarfında, İsrail güçleri sivil yerleşim yerlerini, ibadethaneleri ve yardım kuruluşlarının konvoylarını hedef alıyor. Bombardımanın şiddeti her geçen saat artarken, can kaybı da acı bir şekilde artış gösteriyor. Son 24 saat içinde gerçekleşen saldırılarda Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, 62 Filistinli hayatını kaybederken, 91 Filistinli de yaralandı. Bu son saldırılarla birlikte, İsrail bombardımanının başlangıç tarihi olan 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 37'ye yükseldi, yaralıların sayısı ise 75 bin 668'e ulaştı.

Gazze'nin merkezi ve güneyindeki saldırılar özellikle ağırlıklı olarak hissediliyor. Refah kentinde gerçekleşen saldırılarda sivillerin sığındığı evlere yapılan bombardıman sonucunda 3'ü çocuk olmak üzere 8 kişi yaşamını yitirirken, Maghazi Mülteci Kampı'na düzenlenen hava saldırısında ise 2 Filistinli hayatını kaybetti, 15 Filistinli ise yaralandı.

3pggtzun7uydfmlbkrod9a.webp

Ayrıca, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da gerçekleştirdiği 704 saldırıda 17 Filistinli hayatını kaybetti ve 400'ten fazla kişi yaralandı. Bu saldırılar sonucunda 9 binden fazla ağaç zarar gördü, 40 ev ise tahrip edildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail ile gerçekleştirilen ateşkes müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamada, kalıcı bir ateşkesin yanı sıra Gazze'nin yeniden inşası, ablukanın kaldırılması ve esir takası anlaşmasının yapılması gibi taleplerine bağlı olduklarını belirtti. Ancak müzakerelerde yerinden edilmiş insanların geri dönüşü konusunda çıkmaz yaşandığı ifade ediliyor. İsrail'in, yerinden edilmiş Filistinlilerin hareket özgürlüğüne karşı çıkması ve mahkum edilen Filistinlilerin serbest bırakılması konusundaki tutumu da anlaşmazlık noktaları arasında yer alıyor.

gaza-ap-2141971.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar