Gazetecilere yeşil pasaportta gelişme! Meclis'e sunuldu

Gazetecilere yeşil pasaportta gelişme! Meclis'e sunuldu
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, gazetecilere yeşil pasaport uygulamasına ilişkin yeni bir kanun teklifini Meclis'e sunduklarını duyurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), basın kartı sahibi ve en az 15 yıl mesleki deneyime sahip olan basın mensuplarına özel damgalı pasaport (yeşil pasaport) verilmesine dair bir kanun teklifiyle Meclis'e adım attı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizin medya diplomasisini daha da güçlendirmesi gerektiği inancıyla hazırladığımız kanun teklifimizin Meclisimize sunulduğunu duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu teklifin, basın mensuplarımıza daha etkin bir çalışma ortamı sağlamak adına hayırlı olmasını diliyorum. MHP olarak, milli birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan tüm basın mensuplarının yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Özdemir, kanun teklifinin gerekçesini paylaşarak, "Ülkemizin uluslararası alanda temsil edilmesinde basının önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu teklifimiz, vatansever, deneyimli ve terörle herhangi bir ilişiği olmayan basın mensuplarının yurt dışında daha etkin görevler üstlenebilmesi, doğru bilginin hızlı bir şekilde yayılabilmesi ve medya diplomasisinin geliştirilmesi amacıyla hazırlandı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Teklifin detaylarına ilişkin olarak, "Basın mensuplarımızın yurt dışında görevlerini daha rahat yerine getirebilmeleri ve ülkemizi temsil ederken ihtiyaç duyulan yüksek yetkinliği sağlayabilmek için hususi damgalı pasaport verilmesi önem taşımaktadır. Mesleki kariyerlerinde 15 yılı geride bırakmış ve basın kartına sahip olan, aynı zamanda terör suçlarıyla ilişkilendirilmemiş basın mensupları için bu düzenlemenin hayati önemi bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Meclis gündemine taşınan bu teklifin, basın mensuplarının uluslararası alandaki faaliyetlerine destek olması ve ülkenin medya temsilini daha da güçlendirmesi bekleniyor. Teklifin Meclis'teki süreci ve kabul edilme olasılığı merakla bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar