Gazeteci Çiğdem Toker'e soruşturma!

Gazeteci Çiğdem Toker'e soruşturma!
Gazeteci Çiğdem Toker, 28 Mayıs tarihinde FOX TV'de katıldığı bir seçim programında yaptığı yorum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendisine soruşturma başlatıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Gazeteci Çiğdem Toker, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendisine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Toker, paylaşımında soruşturmanın 28 Mayıs akşamı canlı olarak yayınlanan seçim programındaki yorumu sebep gösterdiğini belirtti.

Sosyal medya platformu X üzerinden konuya ilişkin açıklama yapan Toker, "Fox tv'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tur sonuçlarının açıklandığı 28 Mayıs akşamı, canlı yayımlanan seçim programındaki yorumum üzerine yapılmış bir ihbar" ifadelerine yer verdi.

"Sözcü yazarı Çiğdem Toker Sandıktan sonuca karşı muhalefet seçmenini sokaklara davet ediyor" denilerek sosyal medya platformu X’te yapılan bir yorumun ihbar edildiğini söyleyen Toker, suçlamaya ilişkin şunları söyledi:

"O programda Cumhurbaşkanlığı seçimi temel alınarak Türkiye'deki seçimler ve demokrasi hakkında konular tartışıldı. Anayasa tarafından güvence altına alınmış hakların kullanılmasının, suç işlemeye tahrik olarak çarpıtılarak şikayete konu edilmesi, cezalandırılmam için yeterli olamaz."

igddemm.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar