Gayrimenkul satışına dair önemli bilgi: Suriyeli göçmene satış yapılamaz

Gayrimenkul satışına dair önemli bilgi: Suriyeli göçmene satış yapılamaz
Yoğun bir göç dalgasıyla birlikte ülkemizdeki sayıları her geçen gün artan Suriyeli göçmenlerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere kiralık evlere olan talebi artırmaları ve sonrasında da yaşanan yoğun fiyat artışlarıyla birlikte gayrimenkul sektöründeki dalgalanmalar kafaları karıştırmaya devam ediyor. Yabancıya konut satışına dair önemli bilgiler veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'SURİYELİLERE GAYRİMENKUL SATIŞI YAPILAMAZ'

Yabancıya satış konusuna dair konuşan Zeki Adlı, Hürriyet''e verdiği röportajda kendisine yöneltilen ‘Parasını cebine koyan her yabancı, hiç sorgulanmaksızın Türkiye’den konut, arsa, tarla alabiliyor mu?’ sorusuna şu yanıtı verdi:
 
“Tabii ki alamıyor, öncelikle alabilmesi için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yasaklı olmayan ülkeler listesinde yer almak gerekiyor. Örneğin Suriyeli gerçek kişiler, Türkiye’de gayrimenkul alamıyor. Çünkü yasak ülke listesindeler. Suriyeliler tüzel kişi olarak yani şirket olarak Türkiye’de yatırım yaparlarsa gayrimenkul edinebilirler ama bunun için de öncelikle bulundukları ilin valiliğine başvuruyorlar, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görülürse satışa izin veriliyor.
 
Bir yabancı konut, arsa almadan önce uyruğuna bakılıp uygun listede olup olmadığı kontrol ediliyor. Almak istenen yerin devletin birtakım kıstaslarına uygun olup olmadığına bakılarak karar veriliyor. Bir de mülkiyete dair kıstaslar da var, örneğin bir ilçede şahsi mülkiyete konu arazinin yüzde 10’undan fazlası yabancıya satılamaz, bir gerçek kişiye satılan alan 300 dönümü geçemez.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar