Garanti BBVA ile “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının dördüncü durağı Bursa oldu

Garanti BBVA ile “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının dördüncü durağı Bursa oldu
Garanti BBVA'nın sürdürülebilir yatırımların önünü açmak amacıyla başlattığı "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" buluşmalarının dördüncüsü Bursa'da yapıldı.

Sürdürülebilirlik ve kapsayıcı büyümeyi ana stratejilerinden biri olarak gören Garanti BBVA, sürdürülebilir yatırımların önünü açmak amacıyla başlattığı ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ etkinliklerinin dördüncü programını Bursa’da gerçekleştirdi.

Etkinlikte, AYM ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) hakkında bilgiler verilmiş ve Bursa'nın bu dönüşüme ne kadar hazır olduğu değerlendirildi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ'un ev sahipliğinde düzenlenen buluşmada, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Etem Karakaya, AYM ve SKDM'nin ekonomik boyutları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Recep Baştuğ, konuşmasında Garanti BBVA olarak sürdürülebilirlik konusunda 17 yılı aşkın süredir ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, iklim krizinin şiddetinin beklenenden fazla olduğunu ve dünya genelinde etkilerinin görülmeye başladığını belirtti. 1,5 derece olan ısınma limitinin 2025-2026'da aşılacağına dikkat çeken Baştuğ, bu durumun geri dönülemez bir seviyeye gelinmesi anlamına geldiğini aktardı.

Baştuğ ayrıca, iklim kriziyle mücadelede kararlılık göstermenin su yönetimi konusunda da devam etmesi gerektiğini söyleyerek, Türkiye'nin su konusunda kıtlık yaşayan ülkelerden biri olabileceğine dikkat çekti. Özellikle 2030'a gelindiğinde kişi başına düşen temiz su miktarının azalacağını ve uzun vadede su kıtlığının etkilerinin hissedileceğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar