Galatasaray'ın Pendikspor karşısında yıldızı kim oldu? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Galatasaray'ın Pendikspor karşısında yıldızı kim oldu? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Pendikspor’u 4-1 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

GALATASARAY'IN PENDİKSPOR KARŞISINDA YILDIZI KİM OLDU?

Lider Galatasaray alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Pendikspor'u RAMS PARK'ta ağırladı..

Kadro dışı bırakılan Sergio Oliveira dışında eksiği bulunmayan sarı-kırmızılılarda Kerem Aktürkoğlu'nu yedek soyunduran Teknik Direktör Okan Buruk, bu bölgede Alanyaspor deplasmanında 2 gol atan Barış Alper Yılmaz'a görev verirken; Hakim Ziyech'i de sağ kanatta görevlendirdi..

Galatasaray'dan gelen Fredrik Midtsjö'nün forma verilmediği Pendikspor'da ayrıca stoperler Welinton Souza ve Berkay Sülüngöz kadroda yer almadı..

Endri Cekici, Leandro Kappel, Emeka Eze, Khadim Rassoul ve Erencan Yardımcı gibi isimler yedek soyunurken; savunmada Alpaslan Öztürk, Murat Akça ve Serkan Asan gibi 2 yerli futbolcunun forma giymesi; Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens vs Mauro Icardi için avantaj yaratabilirdi..

İlk 35 dakikada Pendikspor adına Mame Thiam ve Badou Ndiaye'nin vuruşları kaleci Fernando Muslera'da kalırken; Galatasaray'daysa Kerem Demirbay'ın şutu az farkla auta gitti..

Galatasaray ani bir atakta golü buldu. Mauro Icardi'yle başlayan atakta sol tarafta topla buluşan Derrick Köhn içeri çevirdi; Dries Mertens'in geriye bıraktığı meşin yuvarlağa Arjantinli yıldız Mauro Icardi ceza sahası dışından öyle muhteşem bir sağ ayak içi plasesi yaptı ki; kaleci Erdem Canpolat ancak filelerde gördü... ASLAN 1-0 öne geçti..

Golden sonra Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi'nin şutlarını kaleci Erdem Canpolat güçlükle kurtarırken Galatasaray bir anda farkı 2'ye çıkardı..

Halim Ziyech'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda yakın kale direğinde kafayı çakan Abdülkerim Bardakçı tribünleri bir kez daha ayağa kaldırıyor ASLAN skoru 2-0'a getiriyordu..

Abdülkerim Bardakçı'nın gol attıktan sonra Harry Potter sevinci yaparak Kerem Aktürkoğlu'nun yanına gitmesi de güzel bir hareketti..

Pendikspor'da sakatlanan Badou Ndiaye yerini Endri Cekici'ye bırakırken ASLAN soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

İbrahim Üzülmez'in takımı Pendikspor'da ikinci yarıda Umut Nayir'in vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kalırken; Galatasaray'daysa Hakim Ziyech'in şutu kaleci Erden Canpolat'tan döndü..

Galatasaray Hakim Ziyech ve Barış Alper Yılmaz'la kaleyi bulamazken, konuk Pendikspor'daysa Serkan Asan, Mame Thiam ile Umut Nayir çerçeveyi tutturamadılar...

Lucas Torreira'nın vuruşu kaleci Erdem Canpolat'tan dönerken, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Hakim Ziyech ve Lucas Torreira'nın yerlerine Kerem Aktürkoğlu ile Berkan Kutlu'yu sahaya sürdü..

Galatasaray'da Mauro Icardi bomboş kale yerine kafayla topu auta gönderirken, ani gelişen atakta Berkan Kutlu ile duvar pası yapan Dries Mertens sol çaprazdan enfes bir plaseyle kaleci Erdem Canpolat'ı bir kez daha mağlup edince ASLAN Pendikspor karşısında 3-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Golden sonra Dries Mertens'in orta şut karışımı vuruşuna Mauro Icardi dokunamayınca Galatasaray bir golden daha oldu..

Pendikspor'da sakatlanan Umut Nayir'in yerine Emeka Eze oyuna girerken, Dries Mertens, Mauro Icardi ve Victor Nelsson'un yerlerine Davinson Sanchez, Carlos Vinicius ve Tete Martins sahadaydı..

Pendikspor beklemediği bir anda golü buldu... Endri Cekici'ni sağ taraftan kullandığı serbest Vuruşta Barış Alper Yılmaz'ın üzerinden yükselerek kafayı vuran Alpaslan Öztürk eski takımına golü attı ancak Galatasaraylılar gol sırasında Barış Alper Yılmaz'a faul yapıldığı gerekçesiyle uzun süre itiraz etmelerine rağmen VAR'a gitmeyen hakem Direnç Tonusluoğlu "GOL" kararını değiştirmedi..

3-1 sonrası Pendikspor'da Endri Cekici'nin şutunu kaleci Fernando Muslera kurtarırken, Galatasaraylı Carlos Vinicius'un kaleci Erdem Canpolat tarafından yere indirilmesine hakem Direnç Tonusluoğlu "PENALTI" dedi... Topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu'nun ilk vuruşunu kaleci Erdem Canpolat kurtardı.. Pendiksporlular sevinirken VAR'daki İtalyan hakem Daniele Paterna kaleci Erdem Canpolat'ın vuruş anında erken hamle yaptığını belirterek hakem Direnç Tonusluoğlu'nu uyarınca tekrarlanan vuruşu bu kez gole çeviren Kerem Aktürkoğlu golü atarak ASLAN'ın maçı 4-1 kazanmasını sağladı..

Galatasaray bu galibiyetle liderliğini sürdürürken puanını 90'a çıkardı..

İlk yarıda pek etkili olunamasa da rakip Pendikspor'un sezon boyunca kötü kadro kurması ve özellikle kaleci ve savunma hattını iyi oturtamaması sonucu 3 fark geldi..

Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez'in yerinde olsam stoper olarak Khadim Rassoul, orta sahada da Endri Cekici ile başlardım...

Fredrik Midtsjö ne oldu da bu maçta oynamadı anlamadım.. Yoksa geçtiğimiz hafta Karagümrük'ün Fenerbahçe maçı öncesi Emre Mor için uyguladığı senaryonun benzeri bu kez de Pendikspor tarafından Fredrik Midtsjö üzerinden mi gerçekleşti?

Anlamadığım başka nokta da Galatasaray bayram değil seyran değil Fernando Muslera, Lucas Torreira, Kaan Ayhan, Barış Alper Yılmaz ve Abdülkerim Bardakçı gibi 5 futbolcusunun sözleşmesini neden uzattı? Acaba sezon sonunda bazılarını gönderecekler de gündem mi değiştirilmeye çalışılıyor bekleyip göreceğiz.. Zira geçmişte çok örnekleri var..

Badou Ndiaye'nin sakatlanması her ne kadar Pendikspor'u zorlasa da Süper Lig'deyseniz kaleciniz Erdem Canpolat, sağ bekiniz Serkan Asan, stoperleriniz Murat Akça ve Alpaslan Öztürk, hücum oyuncunuz Halil Akbunar olamaz...

Dries Mertens 1 gol 1 asistle maçın yıldızı olurken; Galatasaray şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor..

Bakalım Adana Demirspor deplasmanında neler yaşanacak?

Bu sorunun cevabını da cuma gününe bırakalım...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar