Tarihi genel kurulun sonuçları açıklandı

Tarihi genel kurulun sonuçları açıklandı
Sportif anlamda tarihinin en kötü günlerini yaşayan Sarı-Kırmızılılar'da yıllık olağan mali genel kurul oldukça hareketli geçti. Sabah 10'da başlayan toplantı, saatler 04.30'u gösterirken oy verme işlemleriyle devam ediyordu. Uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek genel kurulun sonuçları açıklandı.

Galatasaray ''da yıllık olağan mali genel kurul toplantısı 1 günü devirdi... Belki de uzun süre akıllardan çıkmayacak olan genel kurul sabah 10''da Sarı-Kırmızılılar''ın patronu Burak Elmas''ın Kurul Divan Başkanlığı ile başladı.

Hem Mustafa Cengiz dönemi hem de Burak Elmas dönemi için oylama yapılırken, mali tabloların açıklanmasının ardından öğle saatlerinde hararetli konuşmalar başladı. Zaman zaman ifadelerin sertlik dozajı yükseldi, zaman zaman dostluk rüzgarları esti. Saat 23.00''e kadar süren konuşmalar Başkan Burak Elmas''ın son sözü almasıyla 23.30 sıralarında sona erdi. 

OYLAMA SONUÇLANDI

Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Galatasaray Kulübü, Mustafa Cengiz döneminin hem idari, hem mali açıdan ibra edildiğini, Burak Elmas yönetiminin, mali yönden ibra edilip, idari yönden ibra edilmediğini duyurdu.

Yapılan paylaşımlar şu şekilde:

"KEREM AKTÜRKOĞLU''NU HER HAFTA ARADIM"

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu''nda basına kapalı gerçekleştirilen ve GSTV''den canlı yayımlanan kongrede bir önceki yönetim kurulunda yer alan Abdurrahim Albayrak ile Kaan Kançal, açıklamalarda bulundu.

Merhum Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunda ikinci başkan olarak görev yapan Abdurrahim Albayrak, görev süreleri boyunca çok çalıştıklarını belirterek, "3,5 yıl içinde muhakkak hatalarımız da var. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Eleştirilere saygımız sonsuz. Mali kongrenin birleştirici olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu sezon sergilediği performansla dikkati çeken milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu''nun transferine de değinen Albayrak, "Kerem Aktürkoğlu''nu Erzincanspor''dan alışımızın hikayesini anlatsam hepiniz şaşarsınız. Çok zor bir transferdi. Erzincanlı genel müdür yardımcımı Erzincan''a gönderdim. Kerem''i almayı kafaya koymuştuk. Kerem''i her hafta aradım. Babasını dahi aradım. ''Asla bir demeç vermeyeceksiniz ve kimseyle kavga etmeyeceksiniz'' dedim. Kerem, geçen sene 850 bin liraya oynadı. Kerem''in Galatasaray''a çok büyük katkısı olacak. Taylan Antalyalı''yı da transferin kapanmasına bir saat kala 4 milyon lira karşılığında Galatasaray''a kazandırdık. Çok daha iyi yerlere geleceğine canıgönülden inanıyorum" diye konuştu.

GENEL KURULUN SAAT SAAT İLERLEYİŞİ...


01:30 Abdurrahim Albayrak: "Yıllarını Galatasaray''a vermiş Abdurrahim Albayrak''a oylamanın durumunu yorumlamak, Burak Elmas''ı yorumlamak yakışmaz"

 01:30 Abdurrahim Albayrak: "Galatasaray''ın hayrıne ne olacaksa öyle olsun. Buradan barış çıksın istiyorum. Temennim hep odur. Kavgaların hiç bir camiaya faydası olmamıştır. Bir tane Galatasray vardır, Galatasaray''ın marka değerini korumalıyız"

01:30 Abdurrahim Albayrak: "Bu seçim sisteminin ve kapalı oylama nedeniyle büyük bir kalabalık var. Galatasaray bir çözüm bulmak durumunda. İçerideki manzara bize hiç yakışmadı. Buradan yine gülerek, sarılarak ve Galatasaray''a yakışır şekilde ayrılmayı Allah nasip eder. Toparlayıcı konuşmalar yaptım. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Duygun Başkan gibi tonton babaya ihtiyaç var."

00.04 Genel kurulda oy verme işlemine başlandı

23.40 Genel Kurul''un 9 Nisan''a ertelenmesi talebi reddedildi.

23.20 Burak Elmas: "Her türlü karara saygı duyuyorum. Her ne sonuç çıkarsa çıksın Galatasaray''ın değerlerini yaşamaya devam edeceğim." 

23.20 Burak Elmas: "Galatasaray için hiçbir zaman pes etmedim. İnsan, sevdiği için hiçbir zaman pes etmez."

23.20 Burak Elmas: "Her türlü karara saygı duyuyorum. Her ne sonuç çıkarsa çıksın Galatasaray''ın değerlerini yaşamaya devam edeceğim." 

23.15 Burak Elmas: "Kendi dönemimizin devamını sağlamak ve Galatasaray''ın geleceği için sıkıştığımız her anda Galatasaray için doğru olduğuna inandığımız kararı aldık. Vicdanım çok rahat. Üzdüğümüz arkadaşlarımız adına çok üzgünüm"

23.15 Burak Elmas:  "Tahkim Kurulu, görevden alınan hakemleri geri getirdi. Her gün böyle şeylerle uğraşıyoruz. Türk futbolu batmış durumda"

23.15 Burak Elmas: "Bunları anlatmadım. Sistem çözülsün diye her masada kendim oturdum. Her konuya Galatasaray''a adına hakim olmaya ve Galatasaray''ın en doğru karar vermesi için geldim ve Galatasaray''ın görmeseniz de vicdanen savunduğuma rağmen içim çok rahat"

23.15 Burak Elmas: "Anlatırsam yer yerinden oynar neden dedim biliyor musunuz? Hocama iki maç daha az ceza versinler diye. Federasyon başkanının odasında hocama laf edildiği zaman, masaya yumruk vurdum"

23.15 Burak Elmas: "Galatasaray sevgim sebebiyle çok fazla yara aldım ve üzüldüm, daha seçim sürecinde. En yakın arkadaşlarımla konuşmaz hale geldim. Ama yürümeye devam ettim. Beni yürümeye teşvik eden Galatasaray sevgim." 

23.15 Burak Elmas: "Bazen gece yastığa kafamı koyduğumda o kadar sinirleniyorum ki... Yapmak istediğimiz şeyleri yapmak o kadar kolay değil."

23.10 Burak Elmas: "Bazen gece yastığa kafamı koyduğumda o kadar sinirleniyorum ki, yapabileceğim şeyleri yapamadığım için. Türkiye''de batmış bir spor" 

23.10 Burak Elmas: "Size verdiğim taahhütlerde bir yerden resmi onay almadan söylemedim. Benim de hayal kırıklıklarım var ama onları da çözmeye çalıştım"

23.10 Burak Elmas: "Genç bazı arkadaşlarımın hayal kırıklığını görmek çok üzdü. Yapmak istediklerimi anlatırken onlara çok ümit vermişim. Ama yapabileceklerime inandığım için, Galatasaray''ın buradan çıkabileceğine inandığım için söyledim. Sizlere yalan söylemedim."

23.10 Burak Elmas: "Son derece duygusal, Galatasaray''ı çok seven bir insanım. Başkanlık, her ne kadar tecrübeniz olsa da yapmadan öğrenebileceğiniz bir şey değil. Kafanızda çizdiğiniz senaryolar var, hayalinizle yapmak istediğiniz şeyler var. Galatasaray''ın geleceği için anında çözülmesi gereken konular var. Bunları kısa zamanda görüp tecrübe edebiliyorsunuz. Yöneticilik yaptım, Galatasaray için endişeliydim, Galatasaray değerlerini hiçbir zaman etmemeye aşığı olduğum Galatasaray''a hep hizmet etmeye çaba gösterdim"

23.05 Burak Elmas: "Galatasaray''ın içinde bulunduğu kurtuluş mücadelesi dediğim mücadelenin farkında olunmadığı için çok üzgünüm. Kişisel nefretlerin, intikam hedeflerinin Galatasaray değerlerini bir kenara bırakmasına neden olduğu için üzgünüm."

23.05 Burak Elmas: "Üzgünüm. Galatasaray''ı birleştirme arzumun bir adım ilerlememiş olduğunu görmekten çok üzgünüm."

23.05 Burak Elmas: "Bu saate kadar kaldığınız için, iradenizin yansıması için gösterdiğiniz çaba adına hepinize teşekkür ediyorum."

22.45 Metin Sinan Aslan: "Ne oluyor arkadaş? Ne oluyor? Bir kabadayılık mı yapacaksınız, ne oluyor?"

22.40 Mehmet Orkun Çiydem''in konuşmasının ardından kongrede gerginlik yaşandı. Divan Başkanı Metin Sinan Aslan, üyelere uyarıda bulundu.

22.24 Enes Olgun''a cevap vermek isteyen Osman Tanburacı ile Metin Ünlü arasında tartışma çıktı! Osman Tanburacı genel kurul kararıyla salondan çıkartıldı.

22.05 Ahmet Kaya Tirali: "Ya kulübümüzün yazılı olmayan kurallarından başkanın sözü senettir sözünü onurlandıracak. Böylece dünyanın her yerindeki Galatasaraylılara yönetim olarak kendi gözünüzde veya içeride ne kadar başarılı olursanız olun bizlere verdiğiniz sözleri yerine getiremezseniz o koltuklarda oturmayı hak etmiyorsunuz diyeceğiz. Ya da bundan sonra gelecek yönetimlere taahhütlerin bir önemi yok, biz siz sevelim diyeceğiz. Denklem bu kadar basit."

21.35 Osman Tanburacı: "Domenec Torrent, 10 sene dünyanın bugün en büyük teknik direktörü Pep Guardiola''nın yanında kalmak ne demektir? 10 sene Guardiola''nın yardımcısıyla demek ki futboldan iyi anlıyor. Bu adam, çok uyumlu bir beyefendi ki ikinci adam olmayı göze almış, sorun çıkarmamış."

21.25 Osman Tanburacı: "Ali Sami yen, Türk olmayan takımları yenmek dedi. Biz yanlış anladık sanırım. Sürekli birbirimizi yiyoruz. Galatasaray Lisesi''nden doğma bir camia, kulüp, liseli olmayanları da bağrına basması gerekiyor. Ama biz hala önceki yönetimki arkadaşımızı ihraç talebiyle yargılıyoruz. Hayretler içinde kalıyorum, nasıl böyle bir şey olabilir?"

21.20 Metin Ünlü: "Burada bu saatlerde kalacağız, bu yorgunluk hepimize sıkıntı veriyor. Sayın başkandan bir tek ricam var, ilk yönetim kurulu toplantısında tüzük genel kurulunu açıklayın. En azından genel kurulları iki güne çıkaracağız ve oylamaları elektronik yapacağız. En önemlisi de benim tavsiyem yönetim kurulu görev süresinin iki yıla düşürülmesi. Aksi halde 6 ay görev yapan yönetimi ibra etmemeyi tartışıyoruz"


20.55 İnci Senem Tığlı: "Galatasaray''ın menfaatlerini göz önünde bulundurarak Burak Elmas''ı mali ve idari yönden ibra etmeyeceğim"

20.45 Hikmet Koyuncuoğlu: "Galatasaray''ın futbol başarılarında Fatih Terim kain değildir. Çok büyük emeği vardır ama Galatasaray''ın Avrupa vizyonu 30 yıldır devam ediyor. Fatih Terim buna hizmet yapmıştır. Galatasaray için Fatih Terim şanstır. Esas şans bu kulüpte, bu armada ona teknik direktörlük fırsatını veren bu camiadır. Ben Burak Elmas yönetimini ibra edeceğim"

20.10 Cemal Kadir Sevim: "Burak Elmas''ın, bu kısa dönemde son derece başarısız bir yönetim göstermiş olması hepinizce malumunuz. Buraya çıkanların büyük çoğunluğu bunu deklare etti. Başkanımız büyük bir değişimle geliyoruz, sistemle geleceğiz dedi, en önemlisi markamızı yükselteceğiz dedi, markamıza ne oldu bizim? Diplerdeyiz, yerlerdeyiz. Galatasaray''ın Başkanı, Nihat Özdemir başkanını yanında öyle durmamalı. Durmaması gerekiyor. Ben sistemi değiştireceğim deyip masaya yumruğunu vurduğunda bu sözünü yerine getirmesi gerekiyor. Biz bunu bekliyoruz başkanımızdan Sayın başkan, Fatih Terim ile yola çıktınız maalesef arkasında durmadınız. Kısa süre içerisinde yolları ayırdınız. Çalışmama lüksünüz size ait olabilir ama gönderme şekliniz Fatih Terim hocamıza yakışmadı. Fatih Terim''le devam edebilseydik, ben kalbimle inanıyorum ki, ikinci UEFA Kupası''nı alırdık. Ben Kopenhag''da da inanmıştım. Ben sizi hem mali, hem de idari olarak ibra etmeyeceğim."

19.55 Salonda tartışmaların artmasının ardından Burak Elmas: "Saygıdeğer üyelerimiz, burada Galatasaray''a yakışır bir genel kurul yapmamız, tüm görüşlere ve fikir ayrılıklarına rağmen çok önemli. Lütfen, Galatasaraylı gibi davranalım."

19.40 Ömer Oğuz: "Futbolda başarısızlığın sonunda biz yönetimleri değiştirmeye devam edersek, inanın biz Galatasaray''a başkan bulamayız. Galatasaray Futbol Takımı profesyonel, yönetim amatör. Bu arkadaşlarımız ve gelecek başkanların hiçbir menfaatleri yoktur, amatör ruhla buradadılar. İbra ederim, etmem diye acımasızca eleştiriyoruz. Galatasaray bizim için çok önemlidir. Nasıl futbolda adalet yoksa, aynı adaletsizliği buraya taşımayalım ve desteklemeye devam edelim. Konuların yeri burası değildir, bir çalıştay yapın. Herkes gelsin ve konuşssun."

19.20 Burak Elmas''tan Begüm Özkan''a cevap: "Kadına karşı duruş konusunda, benim iki kız kardeşim ve kızım var. Kadın konusunda ben ve birlikte masada olduğum arkadaşlarım ben şahsen samimiyetine inanıyorum. Bugün konuşmacılardan biri kadın sayısından bahsetti. Ben hayatım boyunca çok fazla kadınla çalıştım ve kadının çalıştığımız ortamda yarattığı farkları çok iyi fark etmiş bir kişiyim. Kadına, kadın olduğu için değil insan olduğu için saygı duyuyorum. Bizim masamızda bir kadın hakkında haksızlık yapılırsa o kişi masada oturamaz"

19.10 Cahit Göncü: "Daha bir yılını doldurmamış başkanımız için istifa sözleri ayıp değil mi? Barcelona''yı eleseydik böyle olmayacaktı. Fatih Terim konusuna gelince, Fatih Terim Ünal Aysal ile de sorun yaşadı. Fatih hoca egosu yüksek bir insan. Kimbilir Burak Elmas ile aralarında hangi konuşmalar geçti"

19.05 Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Mustafa Cengiz için hazırlanan özel video yayınlandı.

18.25 Volkan Karsan: "Ben başkanın istifa etmemesi gerektiğini düşünmüyorum. Galatasaray başkanı söz verirse yerine getirir diye düşünüyorum. Başkan, size yeni bir güvenoyu ortamı sağlayacağım, büyük bir birlik içerisinde Galatasaray''a gelecek vaat edeceğim derse, o sözün tutulacağına inanıyorum"

18.22 Serhat Özalemdar:"Gomis, konusu açıldı. Bence o zamanki yönetim o süreci doğru yönetemedi. 7 ay santrforsuz oynadık. Avrupa kupalarında gol atamadık. Gomis''e o parayı vermediniz, sonrasında Gomis''in yerini doldurmak için 50 milyon euro harcadınız. Bu şu anki borcumuzun üçte biri herhalde"
 
17.42 Hayri Kozak: "Yönetimi ibra etmeme konusu her toplantıda tartışılmakta. Ben üyelerimizin kişisel iradeleriyle en mantıklı ve günün şartlarına göre en doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Ben kişisel olarak sayın başkan ısrarla rica ettiğim talebimi bıkmadan bugünün ortamında en doğru çözüm olduğuna inanarak tekrarlayacağım. Sayın başkan, hala geç kalmış değilsiniz, yorgun birgün yaşadınız, kulübümüzün yarınları adına istifanızı bugün divan başkanlığına vererek yeniden seçime gidiniz."

17.26 Abdürrahim Albayrak: "Ben en iyi yönetimde olan arkadaşlar anlar. Bir Gomis tutturduk gidiyoruz. Burası Galatasaray arkadaşlar. Galatasaray''ı Gomis yönetemez. Galatasaray''ın odasındaki şeyleri anlatmak pek yakışmıyor ama bunu Galatasaraylılar''ın bilmesini istiyorum. Şampiyon olduk, Gomis''i hocamızın raporu olmadan göndermemiz mümkün değil. Denizli maçı oynuyoruz, final. Penaltı kullanıyoruz. Penaltıyı nasıl laubali şekilde kullandığını açarsınız görürsünüz. Korner kullanırken su içmeye gidiyor. Bunlar yetmiyor, yönetim odasına geliyor. Oytun ve Kaan da yanımda. ''Ben Galatasaray''ı şampiyon yaptım. Bu kulüpte en çok parayı ben alacağım. Feghouli alamaz. Feghouli 3.850 alıyor. Ben 4 milyon istiyorum, 3.250 alıyorum. Benim paramı 4 milyon yapacaksınız.'' diyor."

17.02 Mert Seyfi Çetinsavaş: "Metin Oktay''dan sonraki en büyük efsanemiz Fatih Terim''e neler reva gördünüz? Fatih Terim göğsümüzdeki 2 yıldızdır. Fatih Terim''i sadece seçim vaadi olarak kullandınız."

16.30 Burak Elmas: "Galatasaray’ı bölmekten vazgeçin. Bir şeye karşıysanız, ben de yaparsam karşı olun, başkası yaparsa da karşı olun. Adamına göre muamele yapmayın. Galatasaray’ın bir tane değerler kitapçığı var, insana göre değişmez. Burak Elmas: "Evet çekimizi teslim ettik amatör şubelerde kullanıldı."

16.25 Mehmet Bilen: "Seçilmeden önce ''Ben 500 bin TL değil 1 milyon TL bağışlıyorum'' dediniz, bu parayı kulübe bağışladınız mı sayın başkan? Öğrenmek istiyoruz."

16.14 Can Çobanoğlu: "Fatih Terim''e böyle veda etmeseydiniz keşke. Bir proje 8 ayda bitmez."

16.13 Can Çobanoğlu: "Kayıp forma hikayemiz var. 20 bin forma çok önemli bir rakam. Savcılığa müracaat etmek tabiki önemli ama bize de bilgi verilmesi gerekir. Bu formalar buharlaşmadı ya!"

16.12 Can Çobanoğlu: "Altınordu''nun başkanı Niğde''yi elinden çıkarmak için birini arıyordu, bizi buldu. Futbol işini bilen bir sürü kişi var. Onlardan yardım alın sayın başkan."

15.56 Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Bikem Kanık, kulüp ve bağlı ortaklarının 31 Aralık 2021 itibarıyla bağımsız denetimden geçmiş net borcunun 2 milyar 561 milyon lira olduğunu bildirdi.

15.33 Burak Elmas: "Galatasaray adına en doğru olanı yapmak adına, tüm amatör şubelerde istisnasız olarak görüştüm. Bunu kendimiz için değil, başkanı Fenerbahçeli olduğu için değil kazanan yerde Galatasaraylı olsun diye yaptık."

15.32 Burak Elmas: "Biz bu seçimlerde önceliğimiz, kimin kazanacağını anlamak, kazanacak ekipte güçlü bir şekilde Galatasaray olarak yer almak ve orada da kritik noktalarda da Galatasaraylılar''ın olmasını sağlamaktı. Kürek seçimi 110''a 56 oyla bitti. Sayın Ahmet Şenkal Bey, sizin söylediğiniz yere oy attırsak Galatasaray kaybettiği yarışın içine girecekti. Kürek federasyonu ikinci başkanı Galatasaraylıdır. Denetleme Kurulu''nda 1, Disiplin Kurulu''ndan 3 kişi vardır. Tüm amatör şubelerin başkanlarıyla, gençlik sporla görüştüm. Tüm şubelerle görüştük. En doğru kararı almaya çalıştık. Başabaş giden seçimlerle her listede Galatasaraylı isimlere yer verdik."

15:30 Burak Elmas: "Birçok federasyon seçimi oldu. TFF''de bir seçim olmadı, genel kuruldu. Bir genel kurulda bizim oylarımızı kullandık. Bir seçim değildi. Olimpiyatlar''dan sonra diğer tüm branşlarda seçimler oldu. Seçimleri çok önemsedik. Çünkü zaten federasyonlarda eksik olmamızdan ötürü uzun süredir temsil edilmediğimiz için sıkıntımız vardı. Delegeleri, bizim dediğimiz doğrultusunda oy atacak insanlardan verdik. "

15.15 Galatasaray SK Yönetim Kurulu Üyesi Başak Karaca: "En çok kadın üyesi olan spor kulübüyüz. İnsanların yönetime vurmak için kadınları kullanmasından çok rahatsız oldum. 13 yıl önce Işıtan Gün''ün attığı tweetlerden bahsettik. Ben burada 1 yıl önce ''Kadın da insandır. Kadından müdür yaparsan böyle olur'' sözlerini duydum. Işıtan beyin o tweetlerine ilk tepkiyi Başkan gösterdi. Kendisi çıkıp özür diledi."

15.04 Eşref Hamamcıoğlu: "Bu arada seçilmiş yönetimler ne zaman krize girse, bazı seçim bezirganları paralarıyla harekete geçmektedir."

15:03 Eşref Hamamcıoğlu: "Sevgili Burak  Elmas ve arkadaşları Galatasaray''ın yükünü kaldıramamışlardır, hafif kalmışlardır."

15.01 Eşref Hamamcıoğlu: Sayın Elmas ve ekibine seçim dönemi büyük destek veren eski teknik direktörümüzün şekil ve zaman olarak kulüple ilişkisinin kesilmesi hiç doğru olmamıştır.

15.00 Eşref Hamamcıoğlu: "Kasa kolaylığı yapılmadı, stadyum sponsorluğu 100 milyon dolar denildi, yapılmadı. Bunlar söylenir."

14.57 Eşref Hamamcıoğlu: "Cinsiyet ayrımcılığı ile ilgili paylaşımlar yapan, hiçbir kurumsal tecrübesi olmayan CEO''larla dert yanarak, Fenerbahçeli danışmanlardan umut beklendi."

14.55 Eşref Hamamcıoğlu: "Sorunlarımız arasında temel 7-8 parametre var. Tutarlılık, samimiyet, şeffaflık, gerçekçilik, kriz yönetimi, hesap verebilirlik, kurumsallık. En büyük sorunumuz bunlardır."

14.53 Eşref Hamamcıoğlu: "Yönetimi ibra etmeme gibi bir beyanım olmamıştır."

14.53 Eşref Hamamcıoğlu: "Seçimi kaybettiğim günden bu yana konuşmama kararı almıştım. Bunun asıl sebebi; yeni seçilen yönetime gereken zamanı tanımak, Galatasaray''ın iç problemlerini dışarda tartışmak yerine böyle zamanlarda konuşmak içindi."

14.40 Galatasaray SK Üyesi Özgür Savaş Özüdoğru: "Fatih Terim konusunda sayın başkan, eski yönetime noterden ihtar çekti ''sözleşmeyi fesh ederseniz ödersiniz'' diye ama göreve gelmesinin ardından Fatih hocanın sözleşmesini kendileri fesh etti."

14.35 Galatasaray SK Üyesi Özgür Savaş Özüdoğru: "TFF konusunda yönetim kurulunun sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Sayın başkan, söylediği şeyleri uygulayamadı."

14.24 Galatasaray SK Üyesi Ebru Köksal: "Tüm sorunların mevcut başkan ve yönetimi olmadığını hepimiz biliyoruz ama sayın başkan ve yönetiminin seçim sürecindeki vaadleri camiada hayal kırıklığı yaratmış oldu."

14.10 Galatasaray SK Üyesi Turcan Bolayır: "Galatasaray''ın borcu suyun üstünde 2.5 milyar TL olarak gözükebilir ancak asıl borcu 6 milyar TL gibi duruyor. Kar topu yamaçtan aşağı inmiş ve kocaman bir kar kütlesi olmuş, vadinin altında sarı kırmızı bir köy varmış ve oraya ulaşmış..."

12.00 Bikem Kanık: "Haziran''dan itibaren maaş bütçesi 30 milyon avroya kadar inecek."

11.55 Bikem Kanık: "Önümüzde toplam 330 alacaklı vardı. Şu an sadece 11 adet alacaklı var onun dışındakiler kapanmıştır."

11.52 Başkan yardımcısı Bikem Kanık: "Biz ilk geldiğimizde 171 milyonluk bir nakit kaynak yaratmak zorundaydık. Tudor''dan kalma borç bile var bunun içinde."

11.48 Burak Elmas: "Yaşasın Galatasaray!"

11.41 Burak Elmas: "Mecidiyeköy''de bulunan otelimizi Gençlik ve Spor Bakanlığına kiralama konusunda el sıkıştık."

11.40 Burak Elmas: "Eyüp belediyesinden Kemerburgaz için onayımızı aldık. Hızlı bir şekilde yeni tesisimizin inşaatına başlayacağız. Bununla birlikte Florya projesi var. Florya projesinde çok uğraştık. Geçtiğimiz hafta Florya''nın alınması konusunda el sıkıştık Emlak konutla. Bankalarla beraber bir finansal model oluşturup hem Kemerburgaz''a taşınıp hem banka borçlarımızı 3 sene içerisinde kapatmayı hedefliyoruz."

11.35 Burak Elmas: "Ada konusu bugüne kadar çözülememiş hukuki bir meseleydi. Biz bunu sonuçlandıracağımızı söyledik. 3 aylık bir sürede bir kararın ne kadar zor olduğunu herkes biliyordur. Adayı duyururken herkese teşekkür ettik, adaya çıkıp poz vermedik. Biz bunu Galatasaray için yaptık ama görüyorum ki ciddi anlamda başarı paylaşmazlığı var. Herkes ben yaptım diyor. Biz ''biz yaptık'' demiyoruz. Galatasaray''ın ada konusu çözülmüştür ve bunu Galatasaraylılar yapmıştır. Bu yaz itibarıyla Ada''yı üyelerimizin kullanmına açacağız."

11.35 Burak Elmas: "10 milyon dolardan fazla sponsor getirdik. Toplam 30 milyon dolar ilave kaynak yarattık. Herhangi bir borç almadan, kendi içimizde yarattığımız kaynaklarla buraya geldik."

11.32 Burak Elmas: "Bazen diyorlar ''ne yaptılar ki'' biz sabahtan akşama kadar çalışıyoruz."

11.31 Burak Elmas: "Galatasaray''ın kurtuluş mücadelesini veriyoruz. Çalışmak istiyoruz! Her gün bir dedikoduyla bir arkadaşımızın hedefe konmasıyla uğraşmak istemiyoruz."

11.30 Burak Elmas: "Artık Galatasaray cambaza bakamaz. Her olayı eleştirerek ana konudan dışarı çıkarak Galatasaray''ı bu durumdan çıkaramayız. Saha sonuçları 1 sene olur 1 sene olmaz bu değişkendir. Günlük dedikodularla bu kulübü bir yere götüremeyiz."

11.27 Burak Elmas: "Herkese el uzattık herkesi dinlemeye çaba gösterdik. Herkesi Galatasaraylı olduğundan sevmeye çalıştık. Fakat geldiğimiz noktada maalesef bu birleşme iradesinin sonuç bulmadığını görüyorum. Birleşmeye ihtiyacımız var diyenler bile birleşmiyor. Sponsor Galatasaraylı, sponsora gidip ''ya bu yönetime çok sponsor oluyorsunuz'' diyenler var."

11.26 Burak Elmas: "15 sene gecikmiş kurumsallaşma hamlesi yapıyoruz. Her gelen yönetimin her gelen teknik direktörün değiştirdiği bir yapıda Galatasaray''ın sürdürülebilir başarı elde etmesi hiç mümkün değil. Bunun için birlikte hareket etme kabiliyetine sahip olunması gerekir."

11.25 Burak Elmas: "Dün akşam evde yalnız otururken kendi iç muhasebemi yaptım. Bu göreve sizler adına talip oldum ve sizler adınıza mücadele ediyorum."

11.20 Kaan Kançal: ''''Devraldığımızda 289,7 milyon euro olan finansal net borcumuz 30 Haziran 2021''de 221,1 milyon euro''ya gerilemiştir." (Mustafa Cengiz Dönemi)

11.07 Kaan Kançal: "2020/21 mali yılının tamamının pandemiye denk gelmesi sebebiyle, Galatasaray yaklaşık 300 milyon TL''lik bir gelir kaybı yaşadı."

11.06 Kaan Kançal: ''''Galatasaray son 2 yılda kur farkından dolayı toplam 88 M TL zarar etti.''''

11.05 Mustafa Cengiz dönemi başkan yardımcısı Kaan Kançal: "Bizler pandemiye rağmen bütçelerimizi tutturduk. Amatör şubelerde kulübümüz son 10 yılda 200 milyon dolar zarar etti."

10.58  Mustafa Cengiz döneminde yöneticilik yapan Kaan Kançal: "18/19 sezonunda toplam 24.2 ₺ kar ettik. 19/20 sezonunda 46.7 M ₺ zarar ettik. 20/21 sezonunda 434.6 ₺ zarar ettik. Bunlarda pandeminin de etkisi var. Son 10 yılda kar eden tek yönetim, Mustafa Cengiz yönetimidir.""

10.52 Abdürrahim Albayrak: "Kerem Aktürkoğlu''nu Erzincanspor''dan transfer edişimin hikayesini bir anlatsam şaşırırsınız. Erzincanlı genel müdür yardımcımı Erzincan''a gönderdim. Onu almayı kafaya koymuştum. Onu her hafta aradım, babasını da aradım. Babası da Rizelidir."

10.46 Abdurrahim Albayrak: "Mustafa Cengiz dönemindeki ekip arkadaşlarımızla beraber gece demedik gündüz demedik. Rahmetli başkanımız ameliyat olup ilk uyandığında ''Abdurrahim bankaları ne yaptın'' dedi bana öyle bir başkanımızı kaybettik."

10.40 Abdürrahim Albayrak ve Yusuf Günay imzalı önergede "Genel Kurul''un basına açık olarak" yapılması talep edildi. Yapılan oylama sonrasında bu önerge kabul edilmedi.

10.35 Burak Elmas: "Galatasaray''ın toplantıları aile içi toplantılarıdır. Bu toplantı gizli değil GS TV''den kesintisiz yayınlanıyor. Basın mensuplarıyla zaten paylaşılıyor. Biz geçmişte burada üyelerimizin açık oylamalardan sonra fişlendiğini gördüğümüz için bu kararı aldık. Üyelerimizin iradesinin daha sonra sorgulanmaması için böyle bir karar aldık."

10.32 Yusuf Günay: "Galatasaray''ın basından gizleyeceği bir şey yok. Göğsümüzü gere gere basını buraya davet edelim tüm Türkiye bunu görsün." 

10:30 Galatasaray''da otizm yüzme şubesinin açılmasına dair önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

10.25 Kurulun canlı olarak yayınlanmasının da engellenmesi ve ''kapalı'' oturum yapılmasına dair talep oy çokluğuyla reddedildi.

10.20 Galatasaray Olağan Mali Genel Kurul toplantısında 2021 yılına ait Mustafa Cengiz ve Burak Elmas dönemlerine ait ibra oylamasının kapalı yapılmasına karar verildi.

10.00 Mali Genel Kurul toplantısının Divan Başkanlığına Metin Sinan Aslan seçildi.

09.58 Mali Genel Kurul toplantısı, Burak Elmas''ın Kurul Divan Başkanlığı seçimiyle başladı. 

Burak Elmas''ın konuşması şu şekilde:

"Bu saate kadar kaldığınız için, iradenizin yansıması için gösterdiğiniz çaba adına hepinize teşekkür ediyorum. Üzgünüm, Galatasaray''ı birleştirme çabalarımızı en azından arzumun hiçbir adım ilerlememiş olduğunu görmekten çok üzgünüm. Galatasaray''ın içinde bulunduğu hep kurtuluş mücadelesi dediğim mücadelenin farkında olunmadığı için çok üzgünüm.

Ama mutluyum. Galatasaray, zor dönemlerden geçti. Bu dönemler ateş-güneş olayını yaşamış Galatasaray bu günlere geldi. Çok umutluyum. Galatasaraylıları gönülden seven, kürsüde konuşmayan sessiz çoğunluğu için mutluyum. Galatasaray için en doğru kararı vereceklerinden dolayı umutluyum. Beni tanıyanlar bilir. Galatasaray''da başkanlık her ne kadar tecrübeniz olursa olsun yapmadan öğreneceğiniz bir şey değil. Yapmayı hayal ettiğiniz bir takım şeyler var. Galatasaray değerlerini hiçbir zaman rencide etmemeye, hizmet etmeye çaba gösterdim.

Genç bazı arkadaşlarımızın hayal kırıklığını görmek beni çok üzdü. Sizlere yalan söylemedim. Size vermiş olduğum taahhütlerde, hepsini gerçekleştirmek için çalışıyorum. Benim de hayal kırıklıklarım vardı. Bir yerden imza almadan taahhütte bulunmadım.

Kendi dönemimizin devamını sağlamak ve Galatasaray''ın geleceği için sıkıştığımız her anda Galatasaray için doğru olduğuna inandığımız kararı aldık. Vicdanım çok rahat. Üzdüğümüz arkadaşlarımız adına çok üzgünüm. TFF ilişkileri, inanın bazen gece yastığa kafayı koyduğumda o kadar sinirleniyorum ki. Pes etmedim. Türkiye''de batmış bir spor sektörü var.

Galatasaray tek kuruşunu ortak hesaptan çekiyor. Yaptığın her şeye görüş var, eleştiri var. Zor bir seçim geçirmişsin. Bazen camia içinde yapılan ve dışarıda da destek alınan organizasyonlara karşı koruyamamanın verdiği üzüntü var. Saha sonuçlarında top içeri girmediğinde ne yaparsan yap başarısızsın. Galatasaray sevgim nedeniyle çok fazla yara aldım ve üzüldüm. En yakın arkadaşlarımla ayrı düştüm. Çocukluk arkadaşlarımla konuşmaz hale geldim. Ama yürümeye devam ettim. Federasyona gittim. Bazen her şeyi anlatıyor muyuz? Konuşursam yer yerinden oynar dedim. Neden?


Hocama 2 maç daha az ceza versinler diye söyledim. Federasyon''da hocama laf atıldığında masaya yumruk vurdum. Bunları konuşmadım. Her konuya Galatasaray adına hakim olmaya ve en doğru kararı vermesine ve Galatasaray''ı bu kokuşmuş düzen içerisinde savunmaya çalıştım. Çok fazla şey yaptık. Yapılanlar belki de yeterli görülmedi. Hepsine saygım sonsuz. Bir Galatasaraylı olarak Galatasaray''ın bulunduğu her ortamda sokak kavgası yapmasak da aldığımız karar, diğer kararı ilgilendirdiğini anlatamıyorum. Bugün Tahkim Kurulu, hakemleri geri getirdi. Türk futbolu batmış durumda.

Hepiniz resmi görüyorsunuz. Galatasaray yaşayacak ama vicdanım çok rahat. Üzdüğüm arkadaşlarım varsa bu süreçte, gerçekten çok üzgünüm ve kendilerinden özür diliyorum.

Kadınlar, özellikle lise mezunu kadınlarımızın sayısı göz önüne alınırsa; Galatasaray ilk başkanı görecek camia olacak. Buna inancım sonsuz.

Gecenin geç saati oldu ama, bayağı bir eleştiri dinledim. Benim için bu koltukta oturmanın, fark yaratamayacaksam hiçbir anlamı yok. Fark yaratmanın çok zor olduğu bir dönemde aday oldum. Arkadaşlarıma, "Galatasaray tarihinin en zor döneminde aday oluyoruz, ilk mali genel kurulda aklanmamayla karşı karşıya kalabiliriz" dedim. Ancak vicdanım rahat. Sizlerin vereceği karara, bugüne kadar saygı duyduğum gibi saygı duyacağım. Benim Galatasaray''ım benimle yaşamaya devam edecek. Bu süreçte bana destek veren bütün ekip arkadaşlarıma, sırtıma dokunarak başkan pes etme, yürüdüğün yolda yanındayız diyen üyelere, beni konu bazlı eleştirenlere huzurunuzda çok teşekkür ediyorum.

Galatasaray için hiçbir zaman pes etmedim. İnsan sevdiği için pes etmez."

 

 

KAAN KANÇAL, MALİ RAPORLAR HAKKINDA SUNUM YAPTI

Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini üstlenen Kaan Kançal ise kendi dönemleriyle ilgili mali raporlar hakkında bilgi verdi.

Göreve geldikleri 2018 Ocak''ta kulübün net borcunun 1 milyar 343,1 milyon lira olduğunu aktaran Kançal, yönetimi devrettikleri 2021 Haziran''da ise bu borcun 2 milyar 291,5 milyon lira olarak gerçekleştiğini kaydetti. Kaan Kançal, avro bazında ise 289,7 milyon borçla aldıkları kulübü, 221,1 milyon olarak devrettiklerini aktardı.

Görev yaptıkları süre boyunca kar etmeyi prensip edindiklerine vurgu yapan Kançal, "Derneğimizin pandemiye rağmen kar ettiğini, tüzüğümüzün emrettiği tüm vecibeleri eksiksiz yerine getirdiğimizi, revize bütçeye gitmediğimizi, Sportif AŞ''de pandemiye kadar rekor kırdığımızı, nette 10 yılın ilk ve tek karını açıkladığımızı, en iyi 2 sezon performansına imza attığımızı, UEFA kriterlerinden bir yıl erken çıktığımızı, konsolide de hasılat rekoru kırdığımızı ve pandemiye kadar esas faaliyetimizde rekor kar elde ettiğimizi anlattım" şeklinde görüş belirtti.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, “Göreve geldikten sonra ilk 6 ayımızı sizlere sunup, sizlerin teveccühlerine sunacağız. Neler söylemem gerektiği konusunda takdir edersiniz ki birçok arkadaşım, birçok tavsiyede bulundu. En sonunda dün akşam evde kendi başıma otururken kendi iç muhasebemi yaptım. Sizlere ''bugün ne söylersem Galatasaray’a faydalı olur ''diye düşündüm. Sonuçta ben sizler adına, sizlerin arasından çıkmış, sizler adınıza mücadele ediyorum. Tribünde tezahürat yaparak başlayan yolculuğum; üye, yönetici ve başkan olarak çok sevdiğim Galatasaray’a bana hizmet etme şansı verildi. Göreve geldiğimiz andan itibaren bu göreve soyunan arkadaşlarıma ve daha sonra sizlere bunun basit bir yönetim dönemi olmadığını söyledim. Galatasarayımız bugün 2,5 milyar TL borç servisi yapmak zorunda olan, bütün gelirleri ortak hesapta toplanan, bankalar tarafından vergiler kesildikten sonra kullandırılan, disiplinle yönetilmesi gereken bir mali yapıya sahip. Bunların üstüne 15 sene gecikmiş kurumsallaşma hamlesi var. Yapmak zorunda olduğumuz bir kurumsallaşma hamlesi var. Her gelen yönetimin, her yeni teknik direktörün, her futbolcunun değiştirdiği bir yapıda sürdürülebilir bir başarı elde etmesi hiç mümkün değil. Bunun için öncelikle birlikte hareket etme kabiliyetimiz olması lazım” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA YANLIŞ YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK”

“Geçmişte yaptığımız hatalar olabilir ama burada Galatasaray’ın bu duruma gelmesinde üye olarak katkısı olmayan yoktur” diyen başkan Elmas, “Ancak bundan sonra yanlış yapma lüksümüz yok. Dönemimizde elimden gelen her türlü çabayı sonuna kadar gösterdik. Herkese el uzattık, herkesi dinledik. Geldiğimiz noktada maalesef bu birleşmenin hala sonuç bulmadığını görüyorum. ‘Bizim birleşmeye ihtiyacımız var’ diyenler bile yara veren şeyler yapıyorlar. Bir sponsor geliyor, sponsor Galatasaraylı, sponsora gidip, ‘Ya bu yönetime çok destek veriyorsun, biraz bekle’ diyenler var. Bunlar aramızdalar. Sizlere bunu anlatmam lazım. Kulübün içerisindeki kontratları yalan yanlış aktaranlar var. Bunun kulübe yararı olmadığı gerçek. Sponsora teşekkür etmek yerine, eleştirmeyi tercih edenler var yönetime vurmak için. Birlik beraberliği sağlamamız gereken bu dönemde. Belki de en zor döneminde kulübün. Yeni spor yasasının, UEFA finansal fair-play gibi bir dönemde biz hala ‘cambaza bak’ yapıyoruz. Artık Galatasaray cambaza bakamaz. Bu karar oylama kararlarından farklı bir karar. Herkesi hedef tahtasına koyarak, ana konuların dışına çıkarak Galatasaray’ı içinde bulunduğu bu durumdan çıkaramayız. Benim için Galatasaray bir kulüpten çok daha fazlası. Bir değerler bütünü. Şu anda gördüğüm resimde bu değerler etrafında bile birleşemiyoruz. Bizi bir arada tutun bu değerlerdir. Bu değerleri kaybettiğimizde her şeyi kaybederiz. Sahada sonuç bir sene olur bir sene olmaz. Günlük sonuçlarla, dedikodularla bu kulübü bir yere götüremeyiz. Benim mücadelem iktidar mücadelesi değil. Biz Galatasaray’ın kurtuluş mücadelesini veriyoruz. Burada Galatasaray adına yapılacak her şeyi yapmaya hazırız. Çalışmak istiyoruz. Her gün bir dedikoduyla bir arkadaşlarımızın hedefe konmasıyla uğraşmak istemiyoruz. Bunu sadece bizler için değil, her gelecek başkan için geçerdi. Bugün herkes tartışıyor. Herkese biz bunu yaparsak, her kararı tartışırsak nasıl çalışılacak. Maalesef çok zor” ifadelerini kullandı.

“BAZILARI HEMEN OLMAMIŞ OLABİLİR AMA CİDDİ İŞLER YAPTIK”

“Ne yaptılar ki imajı var” diyen başkan Burak Elmas, “Biz mecbur olmasak da sabahtan akşama kadar severek, arkadaşlarımın tamamına yakını sabah geliyoruz kulübe. Bir toplantı yapıyoruz. Bugün hangi yaptığımız hamleyle Galatasaray’a zarar veririz. Galatasaray nasıl zarar görür. Bu çok büyük bir haksızlık. Bunu asla kabul etmiyorum. Bizler başarıyı ve yapılan iyi işleri sahiplenmekte gösterdiğimiz hızı, kötü giden işlerden uzaklaşmakta da gösteriyoruz. Biz dönemimizde birçok iş yaptık. Birçok söz verdik. Evet bu verdiğimiz sözlerin birçoğunu harekete geçirdik. ‘Seçim dönemi verdiği sözleri tutmadı’ diye eleştiriliyoruz. Bazıları hemen olmamış olabilir ama ciddi işler yaptık. Sezon sezon karşılaştırdığımızda 10 milyondan fazla sponsorluk geliri getirdik ama o sayılmaz. Toplam 30 milyon dolar ilave kaynak yarattık. Bugüne kadar herhangi bir finansal borçlanma gerçekleştirmeden kendi içimizdeki kaynaklarla bugüne geldik. Bunlar yok. Tüzük çalışması dedik. Tüzük çalışmamızı çok hızlı bir şekilde sonlandırdık ve üyelerle paylaştık. Galatasaray’ın üzerinde anlaştığı, tartışma olmayan birçok konuyu; örneğin finansal yılların eşitlenmesi, denetleme kurullarının ayrı seçilmesi, mali olağan kurulların yapılan finansal gün takvimine göre yapılması gibi değişikleri buraya koyduk. Bize dediler ki ne getirirsen getir kuruldan geçmez. Bu tüzüğü heba etmeyin çok itiraz var. İşler bu noktalara geldi” dedi.

“GALATASARAY ADASI’NI YAZ AYLARINDA KULLANIMA AÇIYORUZ”

Galatasaray Adası hakkında da konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, “Bir diğer konu ada. Ada konusu uzun zamandır devam eden bir hukuk mücadelesi. Biz ada konusunu hukuki olarak doğru şekilde çözeceğimizi ve sonuçlandıracağımızı söyledik. 6 ay gibi kısa bir süreden Yargıtay’dan çıkmasının ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur, aramızda avukatlar var. Adayı duyururken herkese teşekkür ettik. Çıkıp üstünde resim vermedik. Fakat gördüm ki başarı paylaşma yarışı var. Herkes ben yaptım diyor. Galatasaray yaptı. Ada konusunda ciddi anlamda görülen ciddi insanlar, uğraşanlar olduğu gibi isimlerini dahi duymadığınız arkadaşlarımız da var. Herhangi bir takdir beklemeden bunu yaptılar. Galatasaray’ın ada konusu çözülmüştür ve bunu Galatasaraylılar yapmıştır. Ada konusunda emeği geçen 20’den fazla kişi sayabilirim, hepsine teşekkür ediyorum. Ada konusunda yönetimlerde yer almış emeği geçen herkese birer teşekkür mektubu yazdım. Galatasaraylılık bunu gerektirir. Ada konusunda iyi haber vermek isterim; imar konusunda çalışmalar devam ediyor. Adayı yaz aylarında üyelerimizin kullanımına açıyoruz” açıklamasında bulundu.

“KEMERBURGAZ İÇİN ÖN ONAYIMIZI ALDIK”

Kemerburgaz’da yapılacak olan tesislere de değinen Elmas, “Kemerburgaz tesislerimizin bir önceki yönetimimizden alarak devam ettirdik. Eyüpsultan Belediyesi’nden projenin onayını aldık. Bakanlıklardan görüşler alınıp, onay alındı. Proje için imar ön onayımızı aldık. Bu ön onayla başvurduk ve önümüzdeki ay sonuçlanacak; ittifak hakkı işlenmiş şekilde tapumuzu alacağız. Hepimizin arzu ettiği yeni tesis inşaatına başlayacağız. Bununla birlikte Florya projesi var. Eski başkanlarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Florya projesinin çok önemli olduğunu söylemiştim ama projeyi söylememiştim. Size bugün üzerinde çok uzun süredir çalıştığımız; biliyorsunuz ilk anlaşma sonra iptal edilen projede bizim bir alanımız var. Bizim alanımızın iki katı da Emlak Konut’un hazineden almış olduğu arazi var. Ne mutludur ki geçtiğimiz hafta Emlak Konut’la bu arazinin alınması üzerine el sıkıştık ve üzerine de yeniden yapılandırma yaptığımız bankalarla görüşüp, hem Kemerburgaz’a taşınıp hem de Florya’dan gelecek gelirle 3 sene içinde bütün banka borçlarımızı kapatmayı düşünüyoruz. Bir de Mecidiyeköy binamız var. Onunla ilgili de bir haber vermek istiyorum; Sayın başkanımız Dursun Özbek döneminde başlayan yer için kiralanabilir hale gelmesi için çalışma yapılması gerekiyor. Uzun süredir ciddi çalışmalar yapıyoruz. Hem inşaatı içinde yapıp 5 ayda bitireceğimiz hem de daha sonra da kiralama yöntemiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yurt yapması için el sıkıştık. Detayları oluşturmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“GENEL KURULUN GERİLMESİNE, KAVGALI GEÇMESİNE İZİN VERMEYELİM”

Burak Elmas, konuşmasının sonunda ise üyelere seslenerek şunları söyledi:

“Sizlerden şunu rica ediyorum; burada vereceğiz karardan ziyade her ne karar olursa olsun sonuna kadar kabul ettiğimizi, kimseyi de ötekileştirmeyeceğimizi söylemiştik. Bu genel kurulun gerilmesini, kavgalı geçmesine izin vermeyelim. Buradan birlikte çıkalım. Galatasaray’ı aydınlık bir geleceğe çıkaralım. Yaşasın Galatasaray.”

ABDURRAHİM ALBAYRAK''TAN GOMIS ÇIKIŞI

Galatasaray Kulübü''nün eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis ile 2018''de yolların ayrılmasıyla ilgili, "Galatasaray Kulübü''nü Gomis yönetemez" dedi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Toplantı Salonu''nda basına kapalı gerçekleştirilen ve GSTV''den canlı yayımlanan kongrede söz alan Albayrak, sarı-kırmızılıların ara transfer döneminde tekrar kadrosuna kattığı Gomis''in 2018''deki ayrılık süreciyle ilgili konuştu.

Bafetimbi Gomis''in 2017-2018 sezonu sonunda kazanılan şampiyonluğun ardından maaşında iyileştirme istediğini belirten Abdurrahim Albayrak, "Galatasaray Kulübü''nü Gomis yönetemez. Şampiyon olduk. Gomis''i hocamızın raporu olmadan göndermemiz mümkün değil. Denizlispor maçında penaltıyı nasıl laubali bir şekilde kullandığını açarsınız ve görürsünüz. Korner kullanırken su içmeye gidiyor. Bunlar yetmiyor sonra yönetim kurulu odasına geliyor. 

Bana ''Ben Galatasaray''ı şampiyon yaptım. En çok parayı ben alacağım. Feghouli alamaz'' diyor. Feghouli 3 milyon 850 bin avro alıyor, ben 4 milyon istiyorum.'' diyor. Bu kulüp Adnan Polat döneminde Türk parasını yere attığı zaman Kosecki''yi kapının önüne koydu. Gomis''e 750 bin avro fark verseydik 40 futbolcu ertesi gün kapıda olurdu. Derlerdi ki ''Bizim hiçbir şeyimiz yok''. Bunu Galatasaray Kulübü kabul edebilir mi? Bunu yıllardır söylemek istemiyordum ama artık bıçak kemiğe dayandı" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar