Galatasaray farklı kazandı! Okan Buruk rekor kırdı

Galatasaray farklı kazandı! Okan Buruk rekor kırdı
Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında Giresunspor deplasmanına konuk oldu. Sahadan 4-0 galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar zirvedeki yerini sağlamlaştırırken, kulüp tarihinin de en uzun galibiyet serisine imza atmış oldu.

Galatasaray, Süper Lig''in 21. haftasında Giresunspor deplasmanından da seriyi bozmadan döndü. Aldığı galibiyetle birlikte Süper Lig''de üst üste 10. maçını kazanan Okan Buruk''un öğrencileri, Mustafa Denizli yönetiminde 1987-1988 sezonunda, Fatih Terim idaresinde ise 2011-2012 sezonunda üst üste elde edilen 10 maçlık galibiyet serisi rekorunu da egale etmiş oldu. 

Karşılaşmaya etkisiz başlayan iki takım da maçın ilk yarısında net bir gol pozisyonu yakalayamadı. Temposuz ve gol pozisyonundan uzak geçen ilk yarının son dakikaları ise büyük bir heyecana sahne oldu. İlk yarının son dakikalarında penaltı kazanan Galatasaray, 45. dakikada yıldız golcüsü ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. Icardi''nin şutunu kaleci Onurcan Piri kurtardı. Ancak penaltıyı kurtaran Onurcan, yalnızca 2 dakika sonra çok büyük bir hata yaparak Galatasaray''a golü ikram etti. Ceza sahası içinde üzerine gelen topu elinden kaçıran Onurcan, Mertens''i boş kale ile karşı karşıya bıraktı ve Belçikalı yıldızın golü ile Galatasaray soyunma odasına son dakikada bulduğu gol ile üstün giren taraf oldu. 

2. YARIDA GOL OLUP YAĞDI

İlk yarıdaki tutuk futbolun ardından Galatasaray, 2. yarıya hızlı başladı. Icardi''nin asistinde Leo Dubois takımının 2. golünü kaydetti ve sarı-kırmızılılara rahat bir nefes aldırdı. Süper Lig''in ilk yarısında kendi sahasında Giresunspor''a kaybeden Galatasaray, tekrar aynı senaryoyu yaşamamak için skor üstünlüğüne rağmen farkı açmak için üst üste ataklarla rakip kaleyi yokladı. Karşılaşmanın son bölümlerinde önce Milot Rashica ile golü bulan Galatasaray, ardından uzatma dakikalarında Yunus Akgün ile yeniden skor buldu ve karşılaşmadan 4-0''lık net bir skorla ayrıldı. 


ZİRVEDE TEK BAŞINA

Yakaladığı 10 maçlık galibiyet serisinin ardından 48 puana ulaşarak maç fazlasıyla 2. sıradaki Fenerbahçe''ye 7 puan fark atan Galatasaray, liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Galatasaray, fikstür avantajını da cebine koyarken sıradaki 2 maçını da Nef Stadyumu''nda seyircisi önünde oynayacak. Haftaya sahasında Ümraniyespor''u konuk edecek sarı-kırmızılılar, bir sonraki hafta ise zor günler geçiren son şampiyon Trabzonspor''u ağırlayacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar